18:42 23.04.2020

Авіакомпанія SkyUp запускає вантажоперевезення як новий вид діяльності, здійснила реконфігурацію семи літаків

2 хв читати
Авіакомпанія SkyUp запускає вантажоперевезення як новий вид діяльності, здійснила реконфігурацію семи літаків

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines починає розвивати вантажні перевезення, що стане ще одним напрямом її діяльності.

Як повідомляється на сайті SkyUp, компанія 23 березня 2020 року одержала дозвіл від Державної авіаційної служби України розширити вид господарської діяльності з "перевезення пасажирів повітряним транспортом" до "перевезення пасажирів, небезпечних вантажів повітряним транспортом".

Авіакомпанія зазначає, що для здійснення вантажних перевезень було проведено реконфігурацію семи повітряних суден пасажирського флоту - чотири Boeing 737-800 і три Boeing 737-900. Ще два літака будуть переобладнані найближчим часом.

Перші вантажні рейси було виконано в березні та квітні 2020 року (близько 50), транспортуючи вантажі медичного призначення.

"Виконання вантажних перевезень як частини діяльності планувалося авіакомпанією ще до початку поширення епідемії коронавірусу. Введення карантинних заходів у світовому масштабі, а також пов’язана з цим криза на ринку пасажирських авіаперевезень прискорили внутрішні процеси підготовки і дали поштовх до більш швидкого розвитку нового напряму в роботі авіакомпанії" , - йдеться в повідомленні.

За даними SkyUp, наразі в структурі компанії вже створено відповідний департамент і команду фахівців із продажу, організації та обслуговування вантажних перевезень в аеропортах.

Авіакомпанія зазначає, що не має обмежень щодо країн виконання вантажних рейсів. Нині основна частина польотів здійснюється за вантажем до Китаю, а звідти - до країн Європи. При цьому літаки можуть перевозити практично всі види вантажів - продукти харчування, текстиль, іграшки тощо.

Після карантину компанія має намір організовувати польоти у такий спосіб, щоб з'єднати пасажирські перевезення з перевезеннями вантажів, зокрема під час виконання регулярних рейсів у багажних відділеннях літаків.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року. Засновником є ТОВ "ACS-Україна" Тетяни та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!

На початку 2018 року авіакомпанія отримала від Державіаслужби України сертифікат експлуатанта, а також сертифікат TCO, який видає Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) і який надає право здійснювати польоти до ЄС. 21 травня 2018 року авіакомпанія здійснила свій перший рейс Київ - Шарм-ель-Шейх.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб і осіб-підприємців, кінцевими бенефіціарами "Скайап" є Олександр (50%) і Юрій (50%) Альби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА