11:11 24.04.2020

ЄБРР надасть Fozzy Group $60 млн на оновлення й розширення торговельних мереж

2 хв читати
ЄБРР надасть Fozzy Group $60 млн на оновлення й розширення торговельних мереж

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив довгостроковий кредит для торгово-промислової групи (ТПГ) Fozzy Group у розмірі $60 млн для оновлення та розширення продуктових мереж "Сільпо" і "Фора", підвищення енергоефективності та конкурентоспроможності.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у банку, відповідне рішення рада директорів ЄБРР ухвалила в четвер.

Укладення кредитної угоди планується до кінця другого кварталу поточного року.

Як повідомлялося з посиланням на повідомлення ЄБРР, проект загальною вартістю $160,8 млн націлений на підтримку стратегії Fozzy Group із розширення роздрібних операцій і підвищення стійкості бізнесу. Позичальником виступає ТОВ "Сільпо-Фуд", що розвиває мережу продуктових супермаркетів "Сільпо".

Планується підвищити ефективність у використанні енергії та ресурсів, зокрема шляхом впровадження безфреонового охолодження, ефективної вентиляції, опалення, освітлення, а також використання сучасних технологій поводження з відходами. Проект також передбачає розширення присутності мереж супермаркетів Fozzy Group у регіонах з обмеженою пропозицією у сфері продуктового ритейлу.

Fozzy Group - один із найбільших українських ритейлерів із майже 690 торговельними точками на всій території країни. Станом на 2019 рік загальна площа магазинів Fozzy Group становила понад 1 млн кв. м. Компанія розвиває торговельні мережі різних форматів: супермаркети "Сільпо", оптові гіпермаркети Fozzy Cash & Carry, магазини біля дому "Фора", дискаунтери Thrash!, фармацевтичні супермаркети "Біла ромашка", магазини персональної електроніки Ringoo.

Мережу продовольчих супермаркетів "Сільпо" засновано в 1998 році. Станом на квітень-2020 налічує 259 магазинів, зокрема чотири делікатес-маркети Le Silpo.

Мережа магазинів біля дому "Фора" на ринку України працює з 2002 року і наразі налічує майже 250 магазинів у більше ніж 70 населених пунктах країни.

Крім торговельних мереж, бізнес-інтереси групи компаній передбачають виробництво продуктів харчування ("Ніжинський консервний завод" та птахофабрика ТОВ ВКФ "Варто"), банківський (банк "Восток") і ресторанний бізнес.

Штат співробітників налічує більше ніж 50 тис. осіб.

Співвласниками Fozzy Group є бізнесмени Володимир Костельман, Роман Чигір та Олег Сотников.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА