20:51 24.04.2020

Кабмін продовжив спецобов'язки "Нафтогазу" з постачання газу тепловикам на один рік, іншим споживачам - на три місяці

2 хв читати
Кабмін продовжив спецобов'язки "Нафтогазу" з постачання газу тепловикам на один рік, іншим споживачам - на три місяці

Кабінет Міністрів України продовжив до 1 травня 2021 року покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних обов'язків із продажу природного газу виробникам теплової енергії та до 1 липня 2020 року - для потреб населення і релігійних організацій.

Відповідні зміни до "газових" ПСО (№867 від 19 жовтня 2018 року) закріплені постановою №303 від 24 квітня 2020 року, текст якої оприлюднено на урядовому порталі в п'ятницю ввечері.

Кабмін також продовжив обов'язки НАК купувати газ у своїх "дочок" - "Укргазвидобування" і "Чорноморнафтогазу" - для формування ресурсу населенню до 1 липня 2020 року, тепловикам - до 1 травня 2021 року.

Чинні раніше обов'язки операторів газотранспортних систем і постачальників газу, придбаного у НАК для населення, також продовжено до 1 липня 2020 року.

Як повідомлялося, в Україні з 1 жовтня 2015 року було скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ. З того часу "Нафтогаз" постачає газ промспоживачам на ринкових умовах. Для населення і ТКЕ діє механізм спецобов'язків, який з 1 травня 2020 року мав припинити існування в рамках узятих Україною на себе зобов'язань із лібералізації ринку постачання газу побутовим споживачам.

За час свого існування механізм ПСО неодноразово зазнавав змін. Останні з них (до урядової постанови №867) було внесено 24 січня 2020 року постановою Кабміну №17, згідно з якою основним індикатором при розрахунку ціни на природний газ у рамках спецобов'язків є фактичні результати біржових торгів, які відбуваються з 1-го до 22-го числа розрахункового місяця на найбільшому в Європі газовому хабі (ТТF).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА