11:13 27.04.2020

Шмигаль: Кабмін підтримує створення ТСК для перевірки зловживань на митниці та в податковій і підбирає команди для змін у відомствах

2 хв читати
Шмигаль: Кабмін підтримує створення ТСК для перевірки зловживань на митниці та в податковій і підбирає команди для змін у відомствах

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликає правоохоронців розслідувати інформацію про можливі махінації в митній і податковій сферах, а також зазначає, що звільнення голів Митної та Податкової служб пов'язане з поганими показниками надходжень коштів до державного бюджету.

"Уряд вжив таких заходів (звільнення глав відомств - ІФ), адже робота митниці та податкової - це, перш за все, питання економічної безпеки країни. Тут не може бути ніяких виправдань. Бюджет-2019 показав один із найгірших показників за надходженнями за останні роки. Ми бачимо, що ситуація в 2020 році не покращилася, і не тільки через коронакризу", - написав Шмигаль на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Прем'єр наголосив, що "ситуація потребує комплексного підходу, а не просто звільнення топ-чиновників". "Сама по собі заміна керівництва мало що змінює. Потрібно більш рішуче впроваджувати інституційні зміни. Наразі Кабінет Міністрів перебуває в процесі підбору ефективних команд, які зможуть реалізовувати цю роботу в надскладний час", - розповів глава уряду.

За його словами, Кабмін також підтримує створення парламентом тимчасової слідчої комісії з перевірки інформації про можливі зловживання в податковій і на митниці за останні роки. "Це і є реальний "аудит держави", який ми готові проводити разом із народними депутатами. Водночас я закликаю правоохоронні органи прозоро провести розслідування інформації щодо можливих махінацій у митній та податковій сферах. І поставити крапку в цьому питанні", - написав Шмигаль.

Як повідомлялося, Кабмін 24 квітня звільнив з посади керівників Державної митної служби Максима Нефьодова та його заступників, а також главу Державної податкової служби Сергія Верланова. Т.в.о. глави Держмитниці призначено керівника одного з департаментів Ігоря Муратова, т.в.о. податкової – заступника глави служби Михайла Титарчука.

Того самого дня уряд дозволив призначення глави та заступника глави Державної податкової служби шляхом укладення контракту про проходження державної служби. Згідно з розпорядженнями від 24 квітня, уряд погодився з пропозицією міністра фінансів Сергія Марченка про необхідність призначення на вакантні посади глави та заступника глави Державної податкової служби шляхом укладення контракту про проходження державної служби. Уряд також визначив першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна уповноваженою особою для проведення співбесіди в установленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА