13:33 28.04.2020

НБУ встановив плаваючу ставку за довгостроковими кредитами рефінансування на рівні облікової, дебютний тендер - 8 травня

2 хв читати
НБУ встановив плаваючу ставку за довгостроковими кредитами рефінансування на рівні облікової, дебютний тендер - 8 травня

Національний банк України (НБУ) встановив плаваючу ставку за довгостроковими кредитами рефінансування та на термін до 90 днів на рівні облікової, а дебютний тендер на строк до п'яти років проведе 8 травня, повідомила прес-служба НБУ у вівторок.

Згідно з повідомленням, для стимулювання економіки фіксована змінна (постійна величина) за довгостроковими кредитами рефінансування та кредитами на термін до 90 днів не буде внесена у вартість цих кредитів і дорівнює нулю.

Зазначається, що кредити рефінансування надаватимуться шляхом проведення кількісних тендерів без обмеження обсягу. Обсяги рефінансування обмежуватимуться тільки наявною в банків ліквідною заставою, до якої можуть входити державні облігації (ОВДП), депозитні сертифікати Нацбанку, іноземна валюта, а в найближчому майбутньому - і корпоративні облігації, забезпечені державною гарантією, а також муніципальні облігації.

НБУ повідомив, що з 30 квітня по 30 червня тендери з підтримки ліквідності банків строком до 90 днів проводитимуться щотижня у п'ятницю, а з надання довгострокового рефінансування від 1 до 5 років - раз на місяць кожної другої п'ятниці місяця, починаючи з 8 травня.

Регулятор нагадав, що для підтримки ліквідності банків раніше було збільшено періодичність проведення тендерів із підтримання ліквідності, а також термін надання кредитів з 30 до 90 днів. Крім того, НБУ розширив перелік прийнятних застав, які банки можуть надавати для отримання рефінансування, а також упровадив додаткові інструменти, зокрема довгострокове рефінансування на термін від 1 до 5 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА