14:29 28.04.2020

Українські компанії та експортно-орієнтовані підприємства знову почали відчувати проблеми зі своєчасним відшкодуванням ПДВ

2 хв читати
Українські компанії та експортно-орієнтовані підприємства знову почали відчувати проблеми зі своєчасним відшкодуванням ПДВ

Державна казначейська служба України (ДКСУ) знову затримує своєчасне бюджетне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) компаніям і підприємствам за поставлену на експорт продукцію, які наповнюють державний бюджет валютною виручкою.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі найбільшої в Україні гірничо-металургійної групи "Метінвест", сума невідшкодованого компанії в автоматичному режимі ПДВ становить майже 1 млрд грн.

"Крайній термін відшкодування ПДВ в автоматичному режимі за лютий був учора, проте підприємства групи не отримали коштів за поставлену на експорт продукцію. Загалом у групі близько 1 млрд грн невідшкодованого ПДВ. Найбільші одержувачі податку - ММК ім. Ілліча, Центральний ГЗК, а також спільні з "Метінвестом" підприємства "Запоріжсталь" і Південний ГЗК", - пояснили в прес-службі.

При цьому в компанії зазначили, що востаннє така проблема з автоматичним відшкодуванням ПДВ була в січні поточного року, наголосивши, що це обігові кошти підприємств, на які закуповують сировину, розплачуються за контрактами з підрядниками і виплачують зарплату.

У свою чергу, згідно з даними Держказначейства, останнім бюджетне відшкодування ПДВ було 22 квітня - 5,35 млрд грн - і залишалося незмінним протягом останнього тижня, зазначає ДКСУ.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", загалом за великими компаніями затримка автоматичного відшкодування ПДВ становить майже 4 млрд грн.

Як повідомлялося, "Метінвест" вирішив відмовитися від "податкових канікул", передбачених законом №3220 "Про внесення змін до Податкового кодексу України" для підтримки бізнесу в період дії карантинних заходів проти коронавірусу. Сума податкових відрахувань, які підприємства групи виплатять до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищить 50 млн грн (податок на землю і податок на нерухомість).

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, розташованих в Україні, Європі та США, має мережу продажу з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА