14:54 29.04.2020

Уряд України дозволив роботу продринків і затвердив низку вимог до них

2 хв читати
Уряд України дозволив роботу продринків і затвердив низку вимог до них

Кабінет Міністрів на засіданні в середу ухвалив рішення про відкриття продовольчих ринків за умови дотримання протиепідеміологічних заходів.

"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні Уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність. Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", - повідомив прем'єр- міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко на брифінгу за підсумками засідання уточнив, що ухвалену урядом постанову буде оприлюднено завтра в "Урядовому кур'єрі".

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я запропонувало дозволити роботу продовольчих ринків за умови допуску на них працівників, продавців і відвідувачів у масках (зокрема виготовлених самостійно) або респіраторах.

За його інформацією, таку норму закладено в проекті відповідної постанови уряду про умови відкриття продовольчих ринків.

Проект постанови також передбачає, що роботу продовольчих ринків може бути дозволено в разі виконання ще низки вимог.

Серед таких вимог, зокрема, проходження безконтактного температурного скринінгу, наявність на кожному вході (в'їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком. До того ж кількість відвідувачів, що одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торгової площі ринку.

Крім того, постанова передбачає проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, проведення наприкінці кожного робочого дня прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включно зі стаціонарними торговельними місцями, а також відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.

Робочі місця продавців мають перебувати один від одного на відстані не менше ніж три метри, при цьому місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями з плівки або пластику.

Крім того, проект постанови передбачає, що працівники ринків мають постійно інформувати відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень і профілактики COVID-19, а також забезпечувати контроль за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 і оперативно усувати порушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА