10:18 30.04.2020

"Газпром" виправить рахунки за газ для PGNiG після рішення суду

2 хв читати
"Газпром" виправить рахунки за газ для PGNiG після рішення суду

"Газпром" погодився внести зміни до виставлених рахунків за постачання газу на адресу польської PGNiG після рішення арбітражу про зміну формули ціни контракту, повідомила польська компанія.

PGNiG повідомила, що ТОВ "Газпром експорт" виправить виставлені рахунки, про які польський імпортер повідомив минулого тижня.

"Газпром" заявляє про впровадження нових цінових умов для Ямальського контракту. "Газпром" заявив, що коригуватиме рахунки, виставлені за постачання газу в березні й квітні 2020 року. Заява "Газпрому" відповідає очікуванням PGNiG щодо повного і негайного виконання рішення Арбітражного суду", - йдеться в прес-релізі PGNiG.

Як повідомлялося, 30 березня Стокгольмський арбітраж ухвалив рішення скорегувати формулу ціни за контрактом на постачання газу до Польщі газопроводом "Ямал-Європа". Рішення суду є обов'язковим до виконання, хоча може бути оскаржене протягом 60 днів. "Газпром" продовжив виставляти PGNiG рахунки за старою формулою і поки що не повернув присуджену польській стороні компенсацію переплати в $1,5 млрд.

Заступник міністра державних активів Польщі (а в минулому - віце-президент PGNiG) Януш Ковальський дав дуже різке та емоційне інтерв'ю виданню Wprost, висловившись саме за жорсткий варіант виконання рішення суду, заявивши, що, за його інформацією, саме в цьому напрямі працює PGNiG.

PGNiG ініціювала арбітражний розгляд проти ПАТ "Газпром" і "Газпром експорт" у 2015 році з вимогою про перегляд ціни на природний газ, що поставляється до Польщі за контрактом від 25 вересня 1996 року. Він передбачав постачання майже 10 млрд куб. м газу на рік, мінімальна річна контрактна кількість - 8,7 млрд куб. м на рік. Договір діє до 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА