15:57 30.04.2020

Укрексімбанк та "Укравтодор" уклали угоду про перший транш у 5,782 млрд грн на оновлення доріг із загальної суми фінансування у 19,3 млрд грн

2 хв читати
Укрексімбанк та "Укравтодор" уклали угоду про перший транш у 5,782 млрд грн на оновлення доріг із загальної суми фінансування у 19,3 млрд грн

АТ "Укрексімбанк" і Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") за участю президента України Володимира Зеленського уклали угоду про надання першого траншу на оновлення доріг в Україні обсягом 5,782 млрд грн із суми фінансування, яка становитиме 19,3 млрд грн.

"Незважаючи на карантинні заходи в нашій країні, найголовніше - що держава працює і разом із банківською сферою та будівельними компаніями будує кілометри доріг та "зшиває" нашу країну! Як я вже казав, дороги, мости - це пріоритет", - зазначив Зеленський після укладення угоди, повідомляє у четвер прес-служба глави держави.

Він наголосив, що програма "Велике будівництво" - це імідж України як країни з сучасними та якісними дорогами, якою можна подорожувати. Президент також зазначив, що програма сприятиме створенню нових робочих місць.

У прес-службі президента зазначають, що залучення "Укравтодором" коштів від Укрексімбанку під держгарантії стало можливим завдяки ухваленню законів про внесення змін до бюджету, які Зеленський підписав 4 лютого 2020 року, а завдяки рішенню Національного банку про зниження облікової ставки відсоткова ставка за кредитом становитиме 10,5% річних.

"Ми як державний банк підтримуємо "Велике будівництво". З укладенням угоди "Укравтодор" отримає перший транш у сумі 5,782 млрд грн за ставкою 10,5% річних, що на 2% нижче, ніж передбачив Кабмін", - зазначив голова правління АТ "Укрексімбанк" Євген Мецгер.

Він повідомив, що Укрексімбанк готовий стати фінансовим партнером "Великого будівництва" та підставити фінансове і сервісне плече всім компаніям, зокрема підрядним, які будуть задіяні у зведенні об’єктів цієї програми.

"Сумарно у 2020 році заплановано відремонтувати та побудувати понад 4 тис. км доріг державного значення", - наголосили у прес-службі глави держави.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні 1 квітня затвердив умови залучення кредитних коштів і надання державних гарантій для Держагентства автомобільних доріг ("Укравтодор") на загальну суму до 19,27 млрд грн.

Згідно з рішенням Кабміну, "Укравтодор" здійснить емісію п'яти серій облігацій без здійснення публічної пропозиції, зобов’язання за якими будуть забезпечені державною гарантією. Термін обігу облігацій - від одного року до п'яти років залежно від серії. Облігації "Укравтодору" підлягають викупу державним Укрексімбанком.

"Укравтодор" вже розпочав випуск цих облігацій під держгарантії, розмістивши першу серію на 5,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА