16:56 04.05.2020

Wizz Air готова зосередитися на розширенні в Україні, виконувати внутрішні рейси поки що не планує

2 хв читати
Wizz Air готова зосередитися на розширенні в Україні, виконувати внутрішні рейси поки що не планує

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air інвестувала в нову базу в Міжнародному аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького, яку планує відкрити 1 липня 2020 року, більше ніж $100 млн, повідомив головний комерційний директор Wizz Air Джордж Міхалопулос.

"Коли ми зазвичай відкриваємо нову базу, це переважно великі інвестиції. Понад $100 млн - це дуже значні інвестиції, довгострокові. Отже, відкриття бази - це хороша інвестиція для місцевої економіки. Щоб нам їх повернути, потрібно декілька років", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому Міхалопулос зазначив, що нині компанія не має наміру запускати внутрішні рейси Україною. "Наразі ми готові зосередитися на розширенні в Україні, але орієнтуємося лише на міжнародні рейси", - сказав він.

Говорячи про літаки, які буде розміщено у Львові, головний комерційний директор повідомив, що поки що там буде тільки одне судно (Airbus A320), але поступово кількість збільшуватимуть.

"У нас один із найбільших авіапарків Airbus і ми продовжуємо їх постачання. Літак у Львові - це наш новий літак... Я не можу сказати, коли точно буде наступний, але, безумовно, це відбудеться протягом наступних декількох років", - зазначив Міхалопулос.

За його словами, у компанії ще є багато можливостей для розширення з Wizz Air Hungary і відновлення підрозділу Wizz Air Ukraine поки що не є необхідним.

"База у Львові - це вже друга база, яку ми відкриваємо в Україні після Києва. І ми продовжимо інвестувати в Україну, продовжимо запускати нові послуги. Ситуація з коронавірусом позначиться в короткостроковій перспективі, але в довгостроковій інвестиції буде продовжено", - сказав Міхалопулос.

Як повідомлялося, угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air 1 липня 2020 року відкриє нову базу в Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Wizz Air також оголосила про відкриття семи нових маршрутів у Біллунн (Данія), Таллінн (Естонія), Лісабон (Португалія), Гамбург (Німеччина), Щецин (Польща) з Львова, а також із Харкова до Таллінна та Берліна (Німеччина).

Раніше Wizz Air автоматизувала процес відшкодування вартості квитків у зв'язку з великою кількістю скасованих рейсів через запроваджені країнами обмеження, які мають на меті мінімізувати поширення пандемії коронавірусу COVID-19: пасажирам, бронювання яких змінилися, автоматично перерахують 120% компенсацію вартості квитків на їхній рахунок WIZZ у формі кредиту.

Wizz Air, найбільший лоукост-перевізник у Центральній та Східній Європі, пропонує рейси більше ніж за 710 маршрутами із 25 баз, сполучаючи 154 напрямки в 45 країнах. Флот авіакомпанії складається зі 121 літака Airbus A320 та Airbus A321.

Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі та включені в індекс FTSE 250 і FTSE All-Share Indices.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА