09:05 07.05.2020

ЄС виділить країнам Західних Балкан 3,3 млрд євро на відновлення після кризи через COVID-19

1 хв читати
ЄС виділить країнам Західних Балкан 3,3 млрд євро на відновлення після кризи через COVID-19

Саміт ЄС - Західні Балкани, що відбувся в середу в формі відеоконференції, підтвердив, що Євросоюз виділить регіону допомогу в 3,3 млрд євро на боротьбу з коронавірусом і ліквідацію його наслідків, заявив голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Першою важливою темою нашого порядку був COVID-19, тому що це важливо для держав-членів Європейського союзу. Але відповісти на цей значний виклик також важливо для партнерства з країнами регіону. І це причина, завдяки якій ми як Європейський союз ухвалили дуже важливі рішення, що показують нашу повну солідарність із регіоном", - сказав Мішель на прес-конференції, що транслювалася відеозв'язком.

"Ми виділяємо 3,3 млрд євро короткострокової і середньострокової допомоги для всього регіону, щоб підтримати стратегію його відновлення", - заявив глава Європейської ради.

Другою важливою темою саміту, за його словами, була європейська перспектива західно-балканських партнерів Євросоюзу, яку підтвердили європейські лідери під час наради. Керівники держав ЄС також наголосили на необхідності продовжувати реформи, домагатися поваги верховенства права, пріоритету демократичних цінностей, боротися проти корупції.

"Це фундаментальні теми в інтересах населення, людей, але також важливі для посилення партнерства між регіоном і Європейським союзом", - зазначив голова Євроради.

У зв'язку з цим Мішель ще раз привітав рішення держав-членів, ухвалене раніше, про відкриття переговорів з Північною Македонією та Албанією про вступ до Євросоюзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА