12:07 07.05.2020

Мінекономіки пропонує зобов'язати нерезидентів отримувати дозвіл на інвестиції в стратегічні підприємства

1 хв читати
Мінекономіки пропонує зобов'язати нерезидентів отримувати дозвіл на інвестиції в стратегічні підприємства

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує зобов'язати нерезидентів отримувати дозволи на інвестиції в підприємства стратегічної сфери у Міжвідомчої комісії з питань оцінки впливу іноземних інвестицій на національну безпеку.

Відповідний законопроект міністерство розмістило для обговорення на сайті.

"Дозвіл на концентрацію суб'єктам господарювання - нерезидентами України, які набувають або мають намір придбати контроль над суб'єктом господарювання - підприємством у стратегічній сфері, надається в разі узгодження угоди щодо здійснення іноземних інвестицій Міжвідомчою комісією з питань оцінки впливу іноземних інвестицій на нацбезпеку", - зазначено в тексті законопроекту, запропонованому до обговорення.

Відповідно до супровідних документів до законопроекту, такі законодавчі зміни спрямовані на уникнення концентрації іноземного капіталу в стратегічних сферах економіки.

Надання Антимонопольним комітетом України чи його адміністративною колегією дозволу на концентрацію іноземним інвесторам, які мають намір придбати контроль над підприємством стратегічного значення для національної безпеки, можливе виключно за умови узгодження угоди зазначеною комісією, пояснили в Мінекономіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА