16:05 07.05.2020

"Нафтогаз" закуповував вантаж для медзакладів у держкорпорацій КНР через "Укргазвидобування" за зверненням МОЗ

2 хв читати
"Нафтогаз" закуповував вантаж для медзакладів у держкорпорацій КНР через "Укргазвидобування" за зверненням МОЗ

НАК "Нафтогаз України" закупила засоби захисту і медичну техніку на суму близько 0,5 млрд грн для подальшої безоплатної передачі закладам охорони здоров'я за зверненням Міністерства охорони здоров'я, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії.

У НАК уточнили, що закупівлю здійснило АТ "Укргазвидобування", що входить до групи "Нафтогаз", у державних корпорацій із КНР, які мають дозвіл на експорт і продукція яких відповідає міжнародним стандартам.

"Закупівля і виділення коштів відбувалися у рамках діючих регламентів компанії з надання благодійної допомоги", - наголосили в НАК.

"Нафтогаз" також пояснив: "Укргазвидобування" здійснювало закупівлі не через систему ProZorro на підставі рішення НАК відповідно до постанови Кабінету Міністрів №225 від 20 березня 2020 року, яка регламентує купівлю товарів у рамках заходів із протидії виникненню та поширенню COVID-19.

Агентству також уточнили, що бондхолдери "Нафтогазу" підтримують допомогу, яку надає компанія та її співробітники лікарням із закупівлі необхідних засобів захисту і медичної техніки.

"Для наших бондхолдерів це важливий CSR-проект. Вони запитували під час дзвінка минулого тижня, що ми робимо для допомоги у боротьбі з коронавірусом", - наголосили в компанії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" активно включився в допомогу країні у боротьбі з коронавірусом COVID-19, надавши станом на 4 травня допомогу медикам і населенню країни на суму понад 12,3 млн грн.

У процесі реалізації власного плану благодійності, що передбачає закупівлю та подальшу безоплатну передачу закладам охорони здоров'я необхідних засобів захисту і медтехніки, до "Нафтогазу" звернулося МОЗ із проханням здійснити закупівлю медичного обладнання за визначеною номенклатурою.

На початку травня з Китаю в Україну літаками Ан-22А "Антей" та Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов" було доставлено медичний вантаж, закуплений "Нафтогазом": 500 тис. захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів і 50 портативних ультразвукових апаратів сумарною вартістю близько 0,5 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА