20:03 07.05.2020

Чистий дохід "Дарниці" від реалізації продукції в 2019 році склав 3,3 млрд грн

2 хв читати
Чистий дохід "Дарниці" від реалізації продукції в 2019 році склав 3,3 млрд грн

Фармацевтична компанія "Дарниця" в 2019 році одержала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 3,312 млрд гривень, що на 10,3% більше ніж у 2018 році, йдеться у фінансовому звіті компанії.

Згідно з документом, чистий прибуток виріс на 30%. Податок на прибуток "Дарниці" за 2019 склав 120,6 млн гривень.

Голова ради диреторів Darnitsa Group Дмитро Шимків зазначив, що близько 10% доходу "Дарниця" направила на проекти з цифрового перетворення компанії та на розробку нових лікарських засобів. У компанії нагадали, що за останні 5 років "Дарниця" випустила понад 40 нових препаратів, в розробку яких інвестувала 35,3 млн євро. Всього за останнє десятиріччя "Дарниця" направила на дослідження і розробки 200 млн євро.

У компанії також нагадали, що в 2019 році "Дарниця" почала процес масштабної трансформації: провела ребрендинг і визначила нову філософію бізнесу, цінності та стратегічні цілі, а саме - побудову міжнародного фармацевтичного бренду, забезпечення лідерства у виробництві комплексних генериків і діджиталізацію 100% бізнес-процесів.

"Розбудовуючи нашу продуктове портфоліо ми дотримуємося обраної стратегії - фокусуванні на лікуванні найпоширеніших в Україні захворювань. В кооперації з міжнародними компаніями, а також завдяки власним дослідженням, ми розробляємо нові медикаменти. На сьогоднішній день у нашому портфелі є більше 60 препаратів, які знаходяться на різних етапах розробки. Їх ми плануємо зареєструвати до 2023 року. На дослідження і розробку нових продуктів "Дарниця" щорічно направляє більше 40% від загального обсягу інвестицій" - підкреслив Шимків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Fitch Solutions віднесла український фармринок до категорії high-reward markets, тобто до ринків з високим потенціалом, завдяки розширенню доступу населення до медицини. Крім того, українська фармацевтика увійшла до топ-5 галузей інтенсивності інвестицій.

Фармкомпанія "Дарниця" заснована в 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Частка "Дарниці" в 2019 році склала 13,76%. Продуктовий портфель компанії включає близько 280 найменувань готових лікарських засобів. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія і вирішення проблем болю. Бенефіціари компанії "Дарниця" – сім'я Загорій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА