20:25 08.05.2020

Шмигаль доручив Мінекономіки сформувати робгрупу з підтримки МСБ

2 хв читати
Шмигаль доручив Мінекономіки сформувати робгрупу з підтримки МСБ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України сформувати робочу групу з питань підтримки малого та середнього бізнесу (МСБ), до якої ввійдуть члени уряду, народні депутати України, представники ради з питань економічного розвитку при Кабінеті Міністрів і аналітичного центру.

Як повідомляється на урядовому порталі у п'ятницю, відповідне доручення прем'єр дав за результатами наради з обговорення антикризових ініціатив щодо підтримки МСБ. У нараді, крім глави уряду, взяли участь глава Мінекономіки Ігор Петрашко, міністр фінансів Сергій Марченко, голови парламентських комітетів з питань бюджету Юрій Арістов, з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, а також представники Кабміну.

Під час зустрічі обговорювалися питання фінансової та інфраструктурної підтримки малого й середнього бізнесу та ініціативи з підтримки вітчизняного виробника.

"Я розумію, що через коронакризу малий і середній бізнес опинився в скрутному становищі. Й наша підтримка вкрай важлива. Адже це створення і збереження значної кількості робочих місць, запорука зростання економіки. Саме підприємці формують середній клас, який є рушійною силою позитивних змін у всіх сферах", - зазначив Шмигаль.

За його словами, уряд уже почав реалізовувати програми такої підтримки. Це, зокрема, оновлена програма кредитування "5-7-9" і програма "Нові гроші", орієнтовані на збереження і створення нових робочих місць.

"Надалі ми сподіваємося на більш тісну співпрацю з парламентом, зокрема в питанні підтримки наших законодавчих ініціатив щодо малого й середнього бізнесу", - зазначив прем'єр.

У свою чергу Петрашко наголосив, що стимулювання малого та середнього бізнесу буде реалізовано за рахунок адаптивного карантину, антикризових заходів та інфраструктури підтримки. "Ми бачимо для МСБ більший доступ до фінансів, легкий доступ до ринків і меншу регуляцію", - зазначив глава відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА