21:22 12.05.2020

Країнам, що розвиваються, загрожує політична дестабілізація через економічну кризу

1 хв читати
Країнам, що розвиваються, загрожує політична дестабілізація через економічну кризу

Всі країни, що розвиваються, повною мірою випробують економічні наслідки кризи пандемії COVID-19 і стоять перед ризиком політичної дестабілізації, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Прийом іммігрантів (із цих країн - ІФ) скоротиться, тому що економічна активність у країнах-господарях зменшиться. Зниження нафтових доходів у країнах, які, перш за все, виробники нафти, створить складну ситуацію в їхніх бюджетах. І мова не тільки про нафту, а загалом про природну сировину. Постраждає туризм", - сказав Боррель.

Постає питання про скорочення джерел фінансування країн, що розвиваються, продовжив високий представник ЄС із закордонних справ, відповідаючи у вівторок на прес-конференції в Брюсселі на питання про те, як позначиться економічна криза, яка випливає з пандемії коронавірусу на стабільності країн Північної Африки і Близького Сходу.

"Все це, безсумнівно, створить спочатку економічні проблеми, а потім, можливо, політичні. І це стосується не тільки країн нашого найближчого оточення. Такі проблеми постануть перед усією Африкою і Латинською Америкою. І, природно, я дуже стурбований подіями, які можуть статися внаслідок економічної кризи, якою супроводжуватиметься санітарна криза, і також можливе настання політичної кризи", - сказав глава європейської дипломатії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА