10:57 13.05.2020

Верховний Суд розблокував концесійний конкурс у морському порту Херсона - Мінінфраструктури

2 хв читати

Верховний Суд України ухвалив скасувати рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва, яким було заблоковано завершення концесійного конкурсу в морському торговому порту "Херсон", повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України в середу.

"Рішення Верховного Суду остаточне і оскарженню не підлягає. Плануємо в найближчі терміни провести переговори з переможцем, щоб укласти концесійні договори портів "Херсон" та "Ольвія" в один день. Перемога завжди на боці тих, хто робить свою справу чесно і справедливо", - прокоментував рішення суду міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він також зазначив, що Мінінфраструктури продовжує працювати над іншими проектами концесій і державного приватного партнерства у всіх інфраструктурних галузях і готове, в разі необхідності, захищати і підтримувати кожного інвестора.

Як повідомлялося, 3 лютого 2020 року Шостий апеляційний суд Києва призупинив дію наказу Мінінфраструктури №16 від 21 січня 2020 року про затвердження результатів концесійного конкурсу в морпорту "Херсон".

Антимонопольний комітет України на початку березня надав дозвіл ТОВ "Рисоіл-Херсон" (консорціум "Петро Ойл енд Кемікалс" та AT RISOIL, Грузія-Швейцарія) на концесію в морському торговому порту "Херсон".

Згідно з інформацією на сайті Мінінфраструктури України, пропозиції "Рисоіл-Херсон" становили: 7% - ставка концесійного платежу; 12,06 млн грн - фіксований концесійний платіж; додаткові інвестиції за перший і другий роки - по 33,284 млн грн, за третій і четвертий - по 8,321 млн грн; 18,089 млн грн інвестицій у розвиток місцевої інфраструктури, 60 місяців зобов'язання незвільнення працівників порту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА