11:04 13.05.2020

Автоперевізники в центрі Києва вимагають відновлення міжміських пасажирських перевезень

2 хв читати
Автоперевізники в центрі Києва вимагають відновлення міжміських пасажирських перевезень

Власники автобусних компаній, що здійснюють міжміські та міжнародні перевезення, протестують у центрі Києва в середу, день засідання Кабінету Міністрів, і вимагають від уряду відновити міжміське та міжнародне автобусне сполучення, зупинене на період карантину.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", понад півсотні автобусів зайняли Європейську площу та Хрещатик на ділянці від неї до Майдану Незалежності, залишивши, проте, місце для дорожнього руху.

Поліція, у свою чергу, обмежила проїзд вул. Грушевського повз Будинок уряду, де в попередні середи протестували інші підприємці, вимагаючи послаблення карантину.

"Ми хочемо жити", "Економіка без транспорту не працює", "У мене немає грошей на таксі", "Відкрийте міжнародне сполучення - людям потрібна робота", "Припиніть гібридний карантин", "Чому авіачартерам можна, а автобусним - ні?" - такі гасла висувають протестувальники.

Міністерство інфраструктури України докладає всіх зусиль, щоб після 22 травня пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу з умовою обов'язкового дотримання всіх протиепідемічних заходів - маскового режиму, належної дезінфекції, обмеження кількості пасажирів і місць для сидіння.

Як повідомлялося, напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій на розширеній зустрічі з міжнародними пасажирськими автомобільними перевізниками повідомив, що міністерство працює над тим, щоб через десять днів пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу. "Але в безпечному форматі - з обов'язковим дотриманням маскового режиму, дезінфекції, враховуючи обмеження стосовно кількості пасажирів і посадкових місць", - сказав глава відомства.

Криклій повідомив, що Мінінфраструктури зі свого боку вже підготувало пропозиції щодо поетапного відновлення пасажирських перевезень. "Наразі спільно з Міністерством охорони здоров'я ми обговорюємо це питання. Сподіваємося на конструктивну позицію, яка дасть змогу захистити громадян і забезпечити роботу транспорту", - зазначив він.

Під час зустрічі учасники обговорили питання відновлення автомобільних пасажирських перевезень, зокрема роботу нелегалів під час карантину.

Участь у заході взяли представники міністерства і міжнародні пасажирські автомобільні перевізники Волинської, Львівської, Тернопільської, Київської, Вінницької, Хмельницької областей, а також м. Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА