12:08 13.05.2020

Директор "Нафтогазу" Вітренко заявив про скорочення його посади за боротьбу з "Газпромом", розкритикував Коболєва

2 хв читати
Директор "Нафтогазу" Вітренко заявив про скорочення його посади за боротьбу з "Газпромом", розкритикував Коболєва

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив про отримане ним попередження щодо скорочення його посади в компанії та звільнення за два місяці.

"Мене щойно формально попередили, що мою посаду скорочують, і це означає, що через два місяці мене звільнять з "Нафтогазу". Оскільки постійно доводиться боротися з дезінформацією, причому "з переважаючими силами суперника", маю знову вдатися до радикальної відкритості і викласти тут своє бачення ситуації", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

За словами Вітренка, найбільш логічним поясненням його звільнення є відхід від пріоритетів з ефективного захисту інтересів України у відносинах із російським "Газпромом" та боротьби з корупцією в газовій галузі та "Нафтогазі".

Виконавчий директор НАК зазначив, що відповідав за напрям арбітражних розглядів і відносин із "Газпромом" у "Нафтогазі" і керував ним. За цей період компанія відбила вимоги російської компанії на $80 млрд, виграла позов за транзитним контрактом на $5 млрд і підписала контракт на транзит із зобов'язанням "качай або плати" для російського монополіста.

"Останньою краплею", мабуть, став підготовлений нами детальний аналіз можливостей за моїм напрямом заробити для України понад $17 млрд, при цьому очевидно всупереч інтересам "Газпрому" і Кремля, а також деяких зацікавлених сторін в Україні, яким не потрібні відповідні зміни. Можливо, брак політичної волі боротися з російською агресією, у свою чергу, пояснюється браком розуміння, що закінчити війну успішно для України можна лише, якщо Україна покаже, що може захищатися від Росії, якщо Україна стане сильною", - написав він.

У зв'язку з цим Вітренко розкритикував голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва, який прийняв/погодив рішення про його звільнення з посади і який, на думку виконавчого директора НАК, не може ефективно керувати компанією.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА