21:36 13.05.2020

Влада Таїланду очікує повернення іноземних туристів у жовтні

2 хв читати
Влада Таїланду очікує повернення іноземних туристів у жовтні

Влада Таїланду розраховує відновити прийом іноземних туристів у жовтні, коли в країні починається високий сезон, внутрішній туризм відновиться в червні-липні, повідомляє газета Bangkok Post з посиланням на Національне управління туризму королівства (TAT).

"Кількість іноземних туристів в Таїланді в цьому році може знизитися більш ніж на 60%, до 14 млн, оскільки пандемія коронавірусу паралізувала світовий туризм. Це найнижчий показник за останні 14 років. Ми сподіваємося, що внутрішній туризм відновиться в червні-липні, а іноземні гості повернуться в Таїланд у жовтні, під час високого туристичного сезону", - цитує видання главу ТАТ Ютасака Супасорна.

Як зазначили в ТАТ, в 2020 році Таїланд очікує 14-16 млн іноземних мандрівників, тоді як ще в березні влада прогнозувала 33,8 млн прибуттів. Туризм відіграє велику роль в економіці країни, його частка становить 11% ВВП королівства. Минулого року іноземні туристи витратили $ 60,23 млрд. ТАТ розробляє стратегію відновлення галузі.

"У готелів зараз хороша глибина бронювань, але реальні показники будуть залежати від ситуації з пандемією коронавірусу і зняття обмежень на поїздки іншими країнами", - додав Супасорн.

З січня до березня кількість іноземних туристів в Таїланді знизилася на 38%, до 6,69 млн, а китайських гостей стало менше на 60% (1,25 млн).

Таїланд продовжив заборону на міжнародні польоти до 31 травня з метою запобігання поширенню коронавірусу. Станом на 13 травня в Таїланді зареєстровано 3 тис. випадків зараження COVID-19, 56 людей померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА