11:07 14.05.2020

Американська торговельна палата в Україні розробила детальний план виходу з карантину

3 хв читати
Американська торговельна палата в Україні розробила детальний план виходу з карантину

Американська торговельна палата в Україні (АСС) розробила детальний план виходу з карантину з конкретними кроками на кожному етапі, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент АСС Андрій Гундер.

"Найголовнішим активом будь-якої компанії є її люди. Безпека і захищеність працівників надзвичайно важливі для кожного сумлінного роботодавця. Саме тому в Американської торговельної палати в Україні вже є детальний план виходу з карантину, який було представлено Раді директорів палати. Пріоритетом у нашій стратегії є наші співробітники, тому ми зробили акцент на м'якому і поступовому поверненні до роботи", - зазначив Гундер.

За його словами, відправною точкою для АСС стане четвертий етап виходу з карантину, який анонсував уряд.

"Після цього ми впровадимо один тиждень обов'язкової роботи з дому. Другий тиждень рекомендуватимемо роботу з дому. На третій почнемо впроваджувати гнучкі формати роботи. І тільки на четвертій зможемо говорити про повернення до офісу", - пояснив президент АСС.

При цьому своєчасна і прозора комунікація є критично важливою в цьому процесі, вважають в Американській торговельній палаті.

"На першому і другому тижнях головними кроками є щоденна дезінфекція офісу, закупівля і забезпечення співробітників засобами індивідуального захисту, реорганізація офісу з дотриманням соціальної дистанції між робочими місцями в 1,5-2 метри. Цих заходів дотримуватимемося і надалі. Ми також розглянемо можливість проведення тестування на COVID-19 для всіх наших співробітників", - зазначив Гундер.

Згідно з планом АСС, на третьому і четвертому тижнях передбачено температурний скринінг, впровадження політики "чистого столу", роботу в малих групах або позмінну роботу (не всі співробітники перебуватимуть в офісі одночасно). Участь у зустрічах буде можливою тільки в разі крайньої необхідності з дотриманням усіх правил безпеки, додав президент АСС.

"Важливою складовою повернення до офісу також є психологічний аспект, тому директори департаментів палати проведуть зустрічі з кожним членом своєї команди. Ми сподіваємося, що за таких умов повернення до офісу відбудеться максимально безпечно і комфортно для кожного співробітника", - зазначив він.

Як наголосив Андрій Гундер, під час карантину палата продовжує активно доносити голос бізнесу на найвищому рівні, а також проводить заходи для компаній-членів онлайн.

"Деякий час після виходу з карантину нашої команди ми все ж плануємо проводити заходи онлайн", - додав президент палати.

"Немає жодного бізнесу, який, так чи інакше, не відчув би впливу від поширення коронавірусу. Наразі команда Американської торговельної палати в Україні та наші компанії-члени активно готуються до виходу з карантину, але реальність, в яку ми всі повернемося, буде зовсім іншою", - зазначив він.

Гундер нагадав, що місяць тому АСС запустила у Facebook відео-проект "Лідерство під час кризи", мета якого - підтримати бізнес у непрості часи і показати, як компанії-члени реагують на виклики і підтримують своїх співробітників.

"Щодня я проводжу декілька відео-інтерв'ю з гендиректорами компаній-членів АСС. Усі вони впевнені в одному - ми вже почали жити в новій реальності. Для кожної компанії ця реальність своя: хтось адаптує свої бізнес-моделі, деякі компанії повністю переходять в онлайн, а деякі навпаки посилюють свої позиції і надають ще більше сервісів. Тобто після карантину все зміниться: моделі, підходи, формати роботи. А головне - відбудеться переоцінка цінностей і майбутніх стратегій", - прокоментував Андрій Гундер.

Багато компаній уже успішно працюють із дому.

"Взяти, наприклад, компанію Twitter, 5 тис. співробітників якої працюють із дому ще з початку березня. Керівництво Twitter дозволило своїм співробітникам працювати з дому постійно. Це і є нова реальність у дії", - наводить приклад президент АСС.

Однак співпраця з Міжнародним валютним фондом, перемога над пандемією COVID-19, відновлення економіки України та збереження робочих місць є першочерговими пріоритетами для бізнесу, наголосив він.

"Ми продовжуємо співпрацю з урядом України в зазначених напрямах. Ми також переглядатимемо наші детальні стратегічні пріоритети й виходитимемо з пропозиціями для підтримки економіки України", - підсумував Гундер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА