16:50 15.05.2020

США розпочали постачання нафти до Білорусі

1 хв читати
США розпочали постачання нафти до Білорусі

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив про початок постачань нафти з США до Білорусі.

"Із задоволенням підтверджую початок постачань нафти з США до Білорусі. Це стало можливим за підсумками домовленостей, досягнутих під час візиту до Республіки Білорусь 1 лютого 2020 року державного секретаря США Майка Помпео і зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком", - йдеться в заяві Макея, розміщеній на сайті МЗС.

Міністр наголосив, що здійснення постачань американської нафти є частиною державної стратегії щодо диверсифікації джерел і забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу Білорусі в 2020-му і в наступні роки.

"Розглядаємо співпрацю з США у нафтовій сфері як суттєвий елемент енергетичної безпеки держави, як важливу частину торговельної та інвестиційної взаємодії, яка розвивається сторонами і має значний потенціал, а також як фактор забезпечення суверенітету нашої країни в економічній сфері", - зазначив глава МЗС.

Макей також повідомив, що Білорусь веде роботу з американською стороною щодо подальшого розвитку двосторонніх економічних зв'язків.

"Створені зусиллями Мінська і Вашингтона нові можливості в галузі торгівлі та капіталовкладень вигідні американським і білоруським компаніям", - наголосив він.

"Білоруська сторона продовжить діяти в інтересах зміцнення партнерських відносин зі США, які, на наше переконання, є внеском у загальні зусилля з подолання протиріч у Євро-Атлантиці та Євразії", - резюмував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА