19:07 15.05.2020

Кабмін України взявся за вирішення проблеми боргів і добудови об'єктів до Євро-2012

2 хв читати
Кабмін України взявся за вирішення проблеми боргів і добудови об'єктів до Євро-2012

Кабінет Міністрів України має намір визначити потребу в коштах і розробити дорожню карту стосовно аеропортів та об'єктів спортивної інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

"Це борги, які були переписані на ці структури після того, як було ліквідовано кілька державних організацій. Аеропорти частину своєї інфраструктури добудували власним коштом, але у них досі є тягар у вигляді боргових зобов'язань перед підрядниками, з якими якраз не було здійснено розрахунок. Є борги перед підрядниками, які реалізовані та підтверджені. Є борги, які перебувають на стадії оскарження, тому що не введено в експлуатацію. А є ще незавершена стадія, де взагалі проект не реалізовано", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Він зазначив, що стосовно стадіону "Арена Львів" у проекті була, окрім стадіону і підстанції, ціла проектована вулиця і досить багато площ благоустрою, для паркування автомобілів. "До речі, підстанція біля арени може живити цілий мікрорайон, а її не введено в експлуатацію, оскільки треба переглядати проект", - зазначив міністр.

Немчінов нагадав, що на НСК "Олімпійський" ще залишилася так звана третя черга - це зона гостинності, яка частково побудована, але не введена в експлуатацію, не здійснено її інсталяцію, немає систем безпеки.

Міністр підсумував, що в уряді здійснюють аналіз того, що є, щоб, використовуючи понад 4 млрд грн коштів, заморожених на рахунках держпідприємства "ФінІнПро" ("Фінансування інфраструктурних проектів"), яке курирувало ці об'єкти, почати ці борги закривати і вводити проекти в експлуатацію.

"На одному з останніх засідань уряду, власне, було ухвалено рішення щодо Одеського аеропорту. І прем'єр також дав доручення, щоб це був не лише один об'єкт, а розібратися, яка ситуація з аеропортом "Харків", аеропортом Львова, з двома аеропортами в Києві, а також зі стадіонами та іншими інфраструктурними об'єктами", - пояснив він.

Згідно з даними ДП "ФінІнПро", яке свого часу було створено наказом Національного агентства з підготовки та проведення в Україні Євро-2012 ("Укрєвроінфрапроект") для залучення коштів під держгарантії, борг аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького становить 418,3 млн грн, "Арени Львів" - 114 млн грн, "Автомобільних доріг" (Львів) - 148,5 млн грн, аеропорту "Донецьк" - 122,5 млн грн, НСК "Олімпійський" - 139 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА