19:41 15.05.2020

Україна у квітні втричі скоротила імпорт е/е, експорт - у 3,3 раза

2 хв читати
Україна у квітні втричі скоротила імпорт е/е, експорт - у 3,3 раза

Україна у квітні 2020 року скоротила імпорт електричної енергії втричі порівняно з березнем - до 150,61 млн кВт-год, повідомила прес-служба оператора системи передачі НЕК "Укренерго" в п'ятницю ввечері.

Так, імпорт до торговельної зони "Бурштинський острів" (БуОс), яка синхронно працює з європейським енергооб'єднанням ENTSO-E, становив 147,9 млн кВт-год, що в 2,9 раза менше, ніж у березні. При цьому майже 70% імпортованих обсягів припало на Словаччину, звідки в Україну було поставлено 102,94 млн кВт-год. Зазначений обсяг втричі нижче за березневий.

"Для гарантування операційної безпеки "острова Бурштинської ТЕС" у квітні було обмежено імпорт зі Словаччини на 291,8 млн кВт-год", - зазначає оператор у релізі.

У свою чергу до торговельної зони "Об'єднана енергосистема України" (ОЕС), яка працює паралельно з енергосистемами Росії, Білорусі та Молдови, у квітні надійшло 2,7 млн кВт-год, що в 3,4 раза менше, ніж у березні. При цьому весь зазначений обсяг було імпортовано з Білорусі, імпорт е/е з РФ не здійснювався.

В "Укренерго" нагадали, що згідно з постановою енергорегулятора №766 "Про дії учасників ринку електричної енергії в період карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19", пропускна здатність міждержавних перетинів "Росія-Україна", "Білорусь-Україна ", а також "Україна-Білорусь", "Україна-Росія" з 12 квітня до 30 квітня була обмежена до 0 МВт.

Експорт електричної енергії у квітні знизився в 3,3 раза і становив 237,9 млн кВт-год. Цей показник експорту є найменшим за останні 3,5 року, починаючи з вересня 2016 року, коли він становив 224,6 млн кВт-год.

Обсяги експорту у квітні перевищили обсяги імпорту на 58%. Найбільший обсяг було експортовано до Угорщини - 129,5 млн кВт-год, що в 3,3 раза менше, ніж у березні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА