20:39 15.05.2020

Міністерство охорони здоров'я підписало угоду зі Світовим банком про фінансування на $ 135 млн

2 хв читати
Міністерство охорони здоров'я підписало угоду зі Світовим банком про фінансування на $ 135 млн

Міністерство охорони здоров'я України в п'ятницю підписало угоду на отримання коштів у розмірі $ 135 млн від Світового банку на додаткове фінансування проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", повідомило Міністерство фінансів на своїй сторінці в Facebook.

У Національній службі здоров'я України (НСЗУ) зазначили, що $ 35 млн з цієї суми буде направлено на заходи щодо посилення захисту населення і протидії поширенню епідемії COVID-19.

Решта коштів піде на здійснення реформи системи охорони здоров'я, посилення здатності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України, а також зміцнення потенціалу НСЗУ.

Раніше Світовий банк наголошував, що це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень. За словами в.о. директора Світового банку у справах з питань Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера, пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, і їх витрати на хірургічне втручання будуть покриватися з державного бюджету.

СБ нагадав, що в рамках діючого проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" з початковою сумою інвестицій $ 215 млн надається допомога у відновленні міських лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлю сучасного обладнання і поліпшення якості медичних послуг. Кошти були спрямовані на підтримку реформ у секторі охорони здоров'я, поліпшення надання послуг (зокрема, реформу первинної та вторинної ланок, ранню діагностику і лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров'я.

Як повідомлялося, цей проект Рада директорів СБ ухвалила 27 квітня цього року, а через кілька днів він також затвердив додаткове фінансування Україні в розмірі $ 150 млн у рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" з метою розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу, потреба в якій зросла через пандемію COVID-19. З цієї суми $ 50 млн також будуть спрямовані на заходи з боротьби із поширенням пандемії COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА