13:39 19.05.2020

Кулеба запросив Американську торговельну палату і Європейську Бізнес Асоціацію спільно з МЗС розвивати торгівлю та залучати інвестиції

2 хв читати
Кулеба запросив Американську торговельну палату і Європейську Бізнес Асоціацію спільно з МЗС розвивати торгівлю та залучати інвестиції

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував президенту Американської торговельної палати в Україні Енді Гундеру і виконавчому директору Європейської Бізнес Асоціації Анні Дерев'янко співпрацю для розвитку торгівлі й залучення інвестицій, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"У США, країнах Азії, державах ЄС захист вітчизняного бізнесу за кордоном, розвиток торгівлі, залучення інвестицій є одними з ключових функцій міністерств закордонних справ. Нині ми будуємо в Україні саме таку ефективну систему економічної дипломатії. Я запрошую провідний український бізнес об’єднати зусилля", - заявив Кулеба під час відеоконференції у вівторок, 19 травня.

Кулеба також нагадав про перезапуск Ради експортерів та інвесторів при МЗС. Засідання оновленого на 80% складу заплановано на 21 травня. Учасники будуть організовані за галузевим принципом і розроблять спільний план роботи на рік.

Міністр також поділився з Гундером і Дерев'янко своїм баченням співпраці дипломатичної системи і бізнесу, яке дасть змогу наповнювати порядок денний відносин з іншими країнами реальними проектами співпраці, лібералізувати торгівлю, розширювати географію експорту, залучати інвестиції в Україну.

Кулеба висловив переконання, що успішний український бізнес здатен також відігравати ключову роль у налагодженні ефективної системи економічної дипломатії. Йдеться, зокрема, про професійну експертну грошову оцінку, залучення бізнесу до дипломатичної освіти, проведення спеціальних тренінгів та курсів.

Дерев'янко та Гундер, у свою чергу, висловили подяку за ініціативу, яка, на їхню думку, здатна вивести співпрацю бізнесу та дипломатії на новий рівень і посприяти захисту українських економічних інтересів. Зі свого боку вони підтвердили готовність до співпраці в рамках Ради експортерів та інвесторів, а також у розвитку системи оцінювання та дипломатичної освіти.

Окрему увагу сторони приділили темі заохочення іноземних компаній, які переносять виробництва із інших регіонів світу ближче до ринків збуту, до розміщення виробництв саме в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА