17:55 19.05.2020

Ринок ресторанів України може скоротитися вдвічі, - засновник мережі Mafia

2 хв читати
Ринок ресторанів України може скоротитися вдвічі, - засновник мережі Mafia

У зв'язку з негативним впливом коронакризи український ресторанний ринок у найближчі шість-десять місяців може скоротитися щонайменше вдвічі, вважає засновник і співвласник мережі ресторанів Mafia Тарас Середюк.

"Можливо, я песиміст, але вважаю, що ринок схлопнеться, він зменшиться щонайменше вдвічі. Все те, що відбуватиметься у найближчі шість-десять місяців, вплине на це. У нас розпочинається війна з нашими орендодавцями, у нас розпочинається велика війна з державою щодо того, які податки платитимемо. У нас розпочинається велика війна з постачальниками, які гостро відреагували на заклики "нічого нікому" (не платити - ІФ) і дуже войовничо багато з них налаштовані", - зазначив він під час онлайн-зустрічі новоствореної Української ресторанної асоціації.

За словами Середюка, наразі перед учасниками ринку стоїть завдання максимально зберегти ресторанну галузь, сприяти скороченню банкрутств і збереженню робочих місць.

Крім того, засновник Mafia переконаний: на сьогодні всі ресторатори мають підтримати ініціативу, яка вводить на ринку правило щодо оренди приміщень у розмірі "не більше ніж 10% від обігу".

"Ми створимо нове правило для ринку - не більше ніж 10% від обігу. В кінцевому підсумку це може перетворитися в те, що, підписуючи тривалі договори оренди, ми зможемо капіталізувати ресторани та продавати їх разом із довгостроковими договорами оренди з 10% від товарообігу, як це, наприклад, відбувається в Німеччині або у Франції", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА