19:31 19.05.2020

Країни півдня Європи готуються до туристичного сезону, незважаючи на загрозу коронавірусу

4 хв читати
Країни півдня Європи готуються до туристичного сезону, незважаючи на загрозу коронавірусу

Країни Південної Європи готують свої туристичні місця до літнього сезону, незважаючи на загрозу коронавірусу, що зберігається, повідомляють у вівторок західні ЗМІ.

Влада, яка керує найбільшими європейськими туристичними напрямками, намагається розробити порядок і критерії безпеки, які б задовольняли і бізнес, і гарантували б туристам безпеку під час відпочинку.

Так, на Кіпрі розглядають можливість просити туристів здати тест на коронавірус до прибуття на острів, де за час пандемії зареєстрували 916 випадків зараження COVID-19, 17 людей померли. Також влада вважає, що спочатку потрібно дозволити в'їхати громадянам тих країн, де вже не спостерігається спалаху заражень, зокрема, Греції, Ізраїлю, ОАЕ, деяким країнам центральної та північної Європи.

Однак, за даними агентства, рішення з приводу туристів з Британії і Росії - тих країн, які приносять Кіпру найбільший прибуток - поки немає. Влада Кіпру має намір відстежувати і оцінювати обстановку з коронавірусом, перш ніж дозволити росіянам і британцям в'їзд.

Також очікується, незабаром на Кіпрі оголосять нові правила прийому туристів. Реєстрація в готелях буде повністю перенесена з ресепшна готелів в онлайн, співробітники готелів носитимуть захисні маски, а після прибуття у туристів заберуть багаж, який в готелі дезінфікують, а потім - доставлять одразу в номер гостя.

У Португалії представники туристичного сектора також намагаються знайти золоту середину між новими заходами безпеки в сфері гігієни і забезпеченням туристам безтурботного відпочинку під час відпустки.

Уряд цієї країни вирішив, що готелі почнуть поступово відкриватися з 1 червня, але заборона на дискотеки діятиме максимально довго. Також гість заселятиметься в номер тільки через 24 години після того, як його покинув попередній відвідувач. Гостям готелів, розташованих на узбережжі, роздадуть власні шезлонги, від прокату цього літа відмовляться.

Пляжі Португалії відкриються 6 червня, але відпочивальники повинні будуть дотримуватися дистанції між собою на відстані 1,5 метра, парасольки розмістять як мінімум на 3 метри один від одного. Також з'явиться додаток для мобільних телефонів, де можна буде перевірити, яка кількість відвідувачів нині на тому чи іншому пляжі.

Іспанія відкриє свої кордони для туристів, імовірно, не раніше кінця червня, оскільки до 15 червня було продовжено вимогу до всіх прибулих в країну з-за кордону громадян відправитися на карантин на 14 діб. У міністерстві туризму нині опрацьовуються заходи, покликані скоротити можливість поширення і зараження коронавірусом на пляжах і в інших місцях скупчення людей на літній відпочинок. Зокрема, на іспанських пляжах пропонують ввести ліміт за кількістю відвідувачів, щоб всі змогли дотримуватися дистанції між собою.

В уряді Франції раніше в травні запевнили громадян країни, що в липні і серпні ті зможуть вільно переміщатися країною при поїздках у відпустку. Наразі у Франції діють обмеження на подібні пересування. Так, жителям без поважної причини не можна від'їжджати більш ніж на 100 км від місця проживання.

Поки у Франції як мінімум до 24 липня всі прибулі в країну з-за кордону з деякими винятками повинні будуть в обов'язковому порядку дотримуватися 2-тижневого карантину. Проте, працівники туристичної індустрії вже зараз готують свої об'єкти до прийому туристів в очікуванні "зеленого світла" від керівництва країни.

У Греції вже відкрилися багато популярних у туристів місць, понад 200 археологічних пам'яток, зокрема, вже відновив роботу Акрополь в Афінах. Влада країни вважає, що туристи з деяких країн зможуть приїхати до Греції після 1 червня, коли відновлять роботу великі готелі. Ті готелі, які працюють тільки в високий сезон, відкриються на місяць пізніше. У Греції, як і на Кіпрі, мають намір просити туристів проходити тест на коронавірус до прибуття в країну.

Влада Хорватії допускає, що в країні в цьому році прийматимуть туристів у другій половині червня. Однак до цього часу всі іноземці зобов'язані провести 14 днів на карантині після прибуття на територію країни.

Італійська влада раніше цієї весни попереджала співвітчизників, що через коронавірус тим, мабуть, доведеться провести літню відпустку на батьківщині. Більше того, передбачається, що багатьом італійцям доведеться обрати місця для відпочинку, розташовані досить близько від їх місця проживання.

В ЄС, зі свого боку, працюють над тим, щоб швидше відновити переміщення між країнами в рамках Шенгенської зони. Це, як очікується, дозволило б підтримати італійський туристичний сектор, який зазнав поразки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА