20:56 19.05.2020

Буславець розраховує на підписання меморандуму з інвесторами ВДЕ цього тижня

2 хв читати
Буславець розраховує на підписання меморандуму з інвесторами ВДЕ цього тижня

Т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець сподівається на підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо удосконалення умов підтримки виробників електроенергії з відновлюваних джерел цього тижня.

"Я сподіваюся, що цього тижня буде підписано меморандум", - наводить слова Буславець прес-служба Мінекоенерго на сайті за результатами другого засідання Антикризового енергетичного штабу у вівторок ввечері.

Згідно з інформацією на сайті, у рамках переговорів з інвесторами в галузь ВДЕ узгоджено майже всі ключові положення меморандуму.

Крім того, т. в. о. голови Мінекоенерго на засіданні штабу повідомила про підготовку проекту змін до положення про покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електроенергії, що передбачають зменшення частки продажу електроенергії НАЕК "Енергоатом" у рамках ПСО із 85% до 80%, виведення ГАЕС з механізму ПСО і перегляд цінових обмежень для ДП "Гарантований покупець", а також надання йому права купувати і продавати е/е за двосторонніми договорами.

"Це дозволить покращити фінансову ситуацію у "Гарантованого покупця", "Енергоатому" та інших учасників ринку і зменшить адміністративний вплив на ціноутворення", - наводить прес-служба слова Буславець.

За інформацією на сайті, міністерство також напрацювало пропозиції щодо вдосконалення ринку двосторонніх договорів, згідно з якими "Енергоатом" зможе продавати додаткові 5% е/е (звільнені після зміни ПСО - ІФ) на цьому сегменті. В інформації уточнюється, що ціни на е/е мають бути не нижчими від встановлених у рамках ПСО 567 грн/МВт-год, а продаватися вона буде великими лотами і лише кінцевим споживачам, без можливості перепродажу.

"Це забезпечить промисловим підприємствам із високою часткою е/е у собівартості продукції доступ до тривалих контрактів за конкурентними цінами", - повідомляє прес-служба з посиланням на Буславець.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 24 квітня створив Антикризовий енергетичний штаб на чолі з прем'єр-міністром Шмигалем. Глава уряду зазначив, що основним завданням уряду є збалансувати енергетичний ринок і забезпечити його стабільність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА