21:08 19.05.2020

Прем'єр Шмигаль обговорив із фермерами механізми підтримки малого агробізнесу

1 хв читати
Прем'єр Шмигаль обговорив із фермерами механізми підтримки малого агробізнесу

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої зустрічі з представниками аграрної галузі з розвитку фермерських господарств обговорив механізми підтримки малого аграрного бізнесу.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, аграрії надали прем'єр-міністру пропозиції щодо розвитку галузі, зокрема, пропонувалося визначити її одним із пріоритетів в роботі з ЄС, що дозволить залучити додаткові кошти від європейських партнерів.

У свою чергу Шмигаль повідомив, що при змінах до бюджету урядом і Верховною Радою було ініційовано залишити 4 млрд грн для підтримки сільськогосподарських виробників.

"Особливо для мікро і малого бізнесу, тих людей, які працюють безпосередньо на землі. Ці 4 млрд розбиваються на низку програм, безпосередньо на підтримку, на відшкодування відсотків за кредитами. Також уряд 22 квітня вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку фермерських господарств. найближчим часом цей важливий документ буде підписаний", - підкреслив прем'єр.

Крім цього, глава уряду акцентував увагу на проблемах посухи в Одеській області. Зокрема, були обговорені в ході зустрічі механізми страхової підтримки фермерських врожаїв.

"Ми хочемо чути малих фермерів і розуміти, чого вони насамперед потребують", - зазначив Шмигаль.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА