11:37 21.05.2020

"Укроборонпром" хоче співпрацювати з приватним бізнесом у сфері розвитку безпілотників

2 хв читати
"Укроборонпром" хоче співпрацювати з приватним бізнесом у сфері розвитку безпілотників

Державний концерн "Укроборонпром" шукає можливості для державно-приватної взаємодії у сфері ОПК та оптимальні механізми співпраці з приватними виробниками озброєння, зокрема з розвитку авіаційних і наземних безпілотних апаратів оборонного та подвійного призначення.

Як наголошується в повідомленні на сайті концерну, співпрацю державного концерну та приватного сектору вирішили обговорювати саме на прикладі безпілотних апаратів, оскільки вже розроблено велику кількість легких розвідувальних та моніторингових комплексів, але наразі на українському ринку немає бойових машин, поставлених на озброєння.

"За останні 2 місяця ми суттєво просунулися у розробці продуктової стратегії інноваційних продуктів "Укроборонпрому" і ми відкриті до співпраці з приватним сектором щодо нових розробок. Ми працюємо на зближення потреб ринку та можливостей наших конструкторських бюро, аби справді створювати, з одного боку, новітні зразки, які були б цікавими на ринку, а з іншого боку - безпосередньо задовольняти потреби МОУ та Генштабу", - заявила заступник генерального директора "Укроборонпрому" з інновацій Надія Васильєва, слова якої наводить прес-служба.

Із метою пошуку механізмів співпраці "Укробронпром" провів круглий стіл із Міністерством оборони України, Лігою оборонних підприємств та Центром досліджень армії, конверсії та роззброєння. У дискусії взяли участь майже 30 учасників.

Під час проведення заходу було розроблено декілька потенційних моделей співпраці з приватним сектором, такі як, наприклад, спільні проекти або консорціуми, проведено обговорення та пошук нових інвестиційних та фінансових моделей.

"Наступного тижня ми плануємо обговорення цих бізнес-моделей співпраці в Міністерстві економіки", - заявила Васильєва.

За її словами, представники приватних компаній-виробників безпілотників підтримали ідею співпраці з концерном: бізнес зацікавлений у загальному проектному менеджменті з боку концерну для проведення фінального продукту через всі бюрократичні процеси системи постановки на озброєння, у спільній розробці апаратів, створенні їхньої бойової частини, а також в участі "Укроборонпрому" в підготовці техзасобів до серійного виробництва, яка передбачає значні витрати.

Серед іншого, учасники ринку озвучили й інші проблеми: відсутність державного фінансування підготовки серійного виробництва, обмеження нормами прибутку для постановки на озброєння в нашу армію на рівні в 1-1,5% та необхідність інвестування держави в науково-дослідні роботи замість дослідно-конструкторських.

У свою чергу представники Генерального штабу ЗСУ пояснили, що ключовою причиною неприйняття вже виготовлених машин є нестача їх випробувань у реальних бойових умовах на полігонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА