21:29 21.05.2020

ПриватБанк очікує скорочення прибутку 2020 року в 1,9 раза

2 хв читати
ПриватБанк очікує скорочення прибутку 2020 року в 1,9 раза

Державний ПриватБанк (Київ) за підсумками 2020 року планує отримати 17,5 млрд грн чистого прибутку, що в 1,9 раза менше, ніж у 2019 році (32,6 млрд грн), йдеться в річній звітності фінустанови, оприлюдненої на її сайті в четвер.

"Керівництво стежить за розвитком поточної ситуації з поширенням коронавірусу і карантину і вживає заходів, при необхідності, для мінімізації будь-яких негативних наслідків, наскільки це можливо. Подальший негативний розвиток подій і макроекономічних умов може негативно вплинути на фінансовий стан і результати діяльності банку таким чином, який поки не може бути визначений", - наголошується в документі.

У звіті йдеться, що завданнями ПриватБанку на наступний рік є досягнення показника прибутковості згідно його бізнес-стратегії і збереження лідируючих позицій на українському банківському ринку.

Разом із тим аналітики банку очікують, що поширення пандемії коронавірусу (COVID-19), яка почалася в 2020 році, призведе до рецесії світової економіки і значного уповільнення економічної активності в країні.

Вони вважають, що введення урядом карантинних обмежень у березні в поєднанні з істотним зниженням світового попиту і переоцінкою ризиків країн, що розвиваються, інвесторами, може негативно позначитися на показниках економіки і зовнішньої торгівлі України, а також ускладнити залучення фінансування, негативно вплинути на банківську систему країни і привести до подальшої девальвації національної валюти.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і надав до його капіталу понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 січня 2020 року за розміром загальних активів (552,058 млрд грн) займав 1-е місце серед 75 банків, що діють в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА