21:44 21.05.2020

Для будівництва доріг місцевого значення ОДА зможуть залучати додаткове фінансування під місцеві гарантії - президент

2 хв читати
Для будівництва доріг місцевого значення ОДА зможуть залучати додаткове фінансування під місцеві гарантії - президент

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що для ремонту і будівництва доріг місцевого значення обласні державні адміністрації отримають можливість залучати додаткове фінансування під місцеві гарантії.

Як повідомляє прес-служба глави держави за підсумками селекторної наради в четвер стосовно будівництва в країні доріг місцевого значення, механізм залучення цих коштів було напрацьовано в спільному проекті Офісу президента України, уряду і "Укравтодору". Бюджетний комітет Верховної Ради України вже зареєстрував законопроекти, необхідні для залучення додаткового фінансування на оновлення місцевих доріг.

"Сьогодні надзвичайно важливо зробити кредитну ставку нижче і фіксованою, тому що ніхто не зацікавлений брати кредити, якщо висока плаваюча ставка", - зазначив на нараді президент.

Учасники наради доповіли главі держави, що в середньому області використовували на оновлення місцевих доріг 30% доведених асигнувань з початку року. Однак в окремих регіонах цей показник не перевищує 5-10%. Представники цих областей пояснили, що найчастіше причиною низького рівня вибірки грошей є неготовність проектно-кошторисної документації на об'єкти ремонту, заплановані в 2020 році.

Зеленський закликав прискорити реалізацію проектів, на які держава вже направила гроші. Також він закликав кожну область надати програми оновлення всіх місцевих доріг в своїх регіонах. Програми повинні містити чіткий графік і інформацію про кількість коштів, необхідних для реалізації проектів.

"Ми хочемо щорічно збільшувати кількість відремонтованих доріг, щоб якомога швидше повністю поновити дорожню мережу України", - наголосив президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА