20:02 22.05.2020

Україна ввела антидемпінгове мито 51,52% на імпорт низки сталевих труб з Китаю та інших товарів з РФ і Білорусі

3 хв читати
Україна ввела антидемпінгове мито 51,52% на імпорт низки сталевих труб з Китаю та інших товарів з РФ і Білорусі

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) прийняла рішення про застосування остаточних антидемпінгових мит розміром 51,52% щодо імпорту в Україну сталевих безшовних гаряче деформованих труб з Китаю.

Як повідомляється в прес-релізі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, таке рішення МКМТ прийняла на своєму засіданні в п'ятницю.

При цьому уточнюється, що тільки для двох груп компаній встановлюється нульове мито на окремі вузькі товарні групи, які або взагалі не виробляються в Україні, або мають дуже незначні обсяги виробництва.

Комісія також ввела попередні мита в розмірі 18% на імпорт полімерних матеріалів незалежно від країни походження та експорту.

Крім того, визначено попереднє антидемпінгове мито в розмірі 19,75% щодо імпорту в Україну сталевих кріплень походженням з КНР.

За результатами проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сірників походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації встановлено антидемпінгове мито для Білорусі в розмірі 21,32%, для РФ в розмірі 45,79%.

Продовжено дію антидемпінгових мит у розмірі 123% на імпорт в Україну виробів з чорних металів без електричної ізоляції (за винятком виробів з корозійностійкої (нержавіючої) сталі та виробів для цивільної авіації) походженням з Китайської Народної Республіки у зв'язку із закінченням терміну їх застосування.

За результатами розгляду заяви щодо проведення спеціального розслідування стосовно імпорту в Україну зрізаних свіжих троянд незалежно від країни походження та експорту, комісія визначила почати розслідування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії "Інтерпайп", Україна захистила свій ринок від недобросовісного імпорту труб з Китаю, акцентувавши увагу на тому, що МКМТ при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України в п'ятницю прийняла важливе рішення щодо захисту українського виробника від недобросовісного імпорту з Китаю.

"Ми вітаємо це рішення. Складно знайти в світі великий ринок, де не були б введені мита проти української продукції. І ми раді, що Україна починає застосовувати досвід інших розвинених країн для зростання власної економіки. Сьогодні мита введені проти китайських виробників, які найбільш агресивно демпінгують. Проте, український ринок залишається відкритим для інших виробників, зокрема, з ЄС", - прокоментував ситуацію директор з фінансів та економіки "Інтерпайпу" Денис Морозов.

Як повідомлялося, антидемпінгове розслідування було порушено МКМТ за скаргою національного виробника труб "Інтерпайп Ніко Тьюб" (Нікополь Дніпропетровської обл.), його проведення доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), яке пізніше трансформувалося в Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Рішення МКМТ від 14 травня 2019 року набуло чинності з 18 травня 2019 року.

Як пояснювало раніше міністерство, національний виробник звернувся в МЕРТ зі скаргою, стверджуючи, що в 2015-2018 роках ціни імпорту сталевих безшовних гаряче деформованих труб з КНР були нижчі за ціни на подібний товар вітчизняного виробника, а в 2018 році - нижче собівартості товару вітчизняного виробника. За його даними, зростання імпорту сталевих безшовних гаряче деформованих труб з Китаю за підсумками 2018 року склало 356% у порівнянні з 2015 роком.

"Комісія встановила, що національний виробник навів достатньо доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт в Україну сталевих безшовних гаряче деформованих труб походженням з КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами", - констатувало МЕРТ.

"Інтерпайп Ніко Тьюб" - один із найбільших виробників безшовних труб для нафтогазової галузі, труб спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, а також труб загального призначення для застосування в інших промислових областях. Виробнича потужність підприємства - більше 600 тис. тонн труб на рік.

"Інтерпайп" - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і залізничних коліс. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2019 "Інтерпайп" реалізував 798 тис. тонн готової продукції, зокрема 203 тис. тонн залізничної продукції. Продажі залізничних продуктів здійснюються під брендом KLW.

В "Інтерпайпі" працюють 11 тис. співробітників. У 2019 компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 3,25 млрд. грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА