16:27 25.05.2020

ПриватБанк спробує повернути виплачені А-Банку і ФК "Динамо-Київ" 407 млн грн, у зв'язку з підтвердженням Суркісом участі в медіагрупі "1+1"

2 хв читати
ПриватБанк спробує повернути виплачені А-Банку і ФК "Динамо-Київ" 407 млн грн, у зв'язку з підтвердженням Суркісом участі в медіагрупі "1+1"

Державний ПриватБанк (Київ) звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва і Шостого апеляційного адміністративного суду із заявами щодо перегляду судових рішень обох судів про стягнення з банку на користь А-Банку (Київ) і ФК "Динамо Київ", які належать родині Суркісів, 407 млн грн.

Згідно з повідомленням прес-служби банку в понеділок, перегляд став можливий через підтвердження Ігорем Суркісом спільної власності з екс-акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським у медіагрупі "1+1".

"Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його пов'язаність із ПриватБанком", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба зазначила, що обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі "1+1" спростовувалась і спростовується паном Суркісом та пов'язаними з родиною Суркісів компаніями в Україні.

Вона також наголосила, що українські суди задовольнили позови А-Банку і ФК "Динамо Київ", зокрема, на підставі висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку у медіагрупі.

"ПриватБанк вважає, що рішення у справах А-Банку та ФК "Динамо Київ" мають бути переглянуті за нововиявленими обставинами. Також за цими обставинами має бути підтверджено законність визначення пана Ігоря Суркіса пов'язаною з ПриватБанком особою", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного Суду 15 червня о 10:30 продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабінету Міністрів і ПриватБанку (Київ) на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ щодо визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами і визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

На попередньому засіданні, що відбулося 16 березня, яке тривало понад 9,5 годин, Верховний Суд завершив вивчення матеріалів справи і оголосив про перерву для підготовки рішення. На ньому ж суд ухвалив рішення про допуск преси на засідання.

Вердикту Верховного Суду у цій справі очікує Шостий апеляційний адмінсуд, що розглядає апеляцію на рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконною націоналізації ПриватБанку, а також Госпсуд Києва у справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів. Проте для Нацбанку, Мінфіну і банку, окрім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА