21:18 25.05.2020

Закон про вдосконалення адміністрування податків вимагає термінових змін

1 хв читати
Закон про вдосконалення адміністрування податків вимагає термінових змін

Податковий закон 466-ІХ (законопроект 1210) значно збільшує повноваження податкових органів і ускладнює адміністрування податків, тому зміни в нього потрібно вносити терміново, вважає глава виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України Міхеіл Саакашвілі.

"Його (закон - ІФ-У) потрібно міняти терміново ... Податкова отримала право закручувати гайки, презумпція провини перекладається на платника податків, тому що треба доводити щось податковій", - сказав Саакашвілі в ефірі "Україна 24" у понеділок.

"Точно знаю, що президент його не хотів підписувати", - додав він, однак зазначив, що прийняття цього закону було однією з попередніх умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

На думку глави комітету Нацради реформ, в ситуації коронакризи нелогічно збільшувати податкове навантаження і контроль фіскальних органів.

Одночасно Саакашвілі озвучив кілька ідей щодо реформи митних органів, зокрема - спрощення митних формальностей і відмова від митних брокерів.

Як повідомлялося, президент 21 травня підписав скандальний закон з поправками до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків і усунення технічних неузгодженостей в податковому законодавстві, прийнятий 16 січня цього року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА