13:36 26.05.2020

"Укрзалізниця" готова до відновлення пасажирських перевезень, але дату їх запуску поки що не змінювали

2 хв читати
"Укрзалізниця" готова до відновлення пасажирських перевезень, але дату їх запуску поки що не змінювали

АТ "Укрзалізниця" технічно готове до відновлення пасажирських перевезень до раніше визначеного терміну (з 1 червня 2020 року), однак дату запуску пасажирських перевезень на залізничному транспорті поки що не змінювали.

"Укрзалізниця" технічно вже готова розпочати пасажирські перевезення, однак постанова уряду регламентує дату - 1 червня. Остаточне рішення буде ухвалено найближчим часом, виходячи з епідемічних показників областей і рішень комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Як повідомили агентству у прес-службі "Укрзалізниці", згідно з постановою Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 року, після ухвалення рішення регіональними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про послаблення протиепідемічних заходів у регіонах компанія призначить поїзди в цих регіонах і розпочне продаж проїзних документів.

У Мінінфраструктури підтвердили, що продаж залізничних квитків може бути розпочато вже найближчим часом за тими областям, де буде позитивне рішення про послаблення протиепідемічних заходів.

Водночас у міністерстві наголосили, що планують дотримуватися раніше розробленого алгоритму запуску залізничних перевезень у декілька етапів: із 1 червня курсування до 50% електричок у години пік, запуск 42 пар поїздів дальнього сполучення категорії "Інтерсіті" та "Нічний експрес"; на другому етапі планується запустити всі приміські поїзди у світлий час доби та всі пасажирські поїзди, крім сезонних; на третьому етапі пропонується відкрити міжнародне залізничне сполучення, а також сезонні поїзди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА