12:33 27.05.2020

Обмеження виробництва атомної енергії знизилися до історичного мінімуму

2 хв читати

Т.в.о. президента НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив про безпрецедентне обмеження виробництва атомної енергії на 27 травня.

"Сьогодні обмеження, накладені на нас державою у виробництві електроенергії, впали до історичного мінімуму - 6630 МВт з 9490 МВт, які є в наявності", - написав він у Facebook у середу вранці, передає "Енергореформа".

Котін переконаний, що це "навряд чи сприятиме вирішенню фінансових проблем компанії та стабільності енергетичного ринку країни".

Згідно з даними на сайті компанії, 27 травня на атомних станціях України в роботі перебувають 10 із 15 енергоблоків.

Як повідомлялося, днями в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Котін назвав дискримінаційною стосовно атомної галузі наявну схему роботи на енергоринку та висловився на підтримку переходу на фінансовий механізм ПСО.

"Поки що ми змушені працювати в обмеженому режимі. З одного боку, ми обмежені у вході на ринок, а з іншого - нам серйозно урізали обсяги електроенергії, що виробляється", - сказав глава "Енергоатома", додавши: це означає, що вихід із кризи здійснюється за рахунок атомної генерації.

"Унаслідок цього держава недоотримає податки, а перспективна галузь, яка виробляє дешеву й екологічну електроенергію, є одним із стовпів вітчизняної економіки, опиниться в занепаді, чого ми в жодному разі не повинні допустити", - вважає Котін.

При цьому він зазначив, що до думки "Енергоатома" в Мінекоенерго не дослухаються і не враховують, а проблеми не розуміють, і пояснив це відсутністю в міністерстві фахівців з атомної енергетики.

Зі свого боку НАЕК "Енергоатом" має намір у червні повернутися до постачань ДП "Гарантований покупець" електроенергії в рамках спеціальних обов'язків (ПСО) в повному обсязі, знявши обмеження у продажу "ГарПока", впроваджені з середини лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА