16:58 27.05.2020

"Укрзалізниця" розробляє стратегію розвитку мультимодальних перевезень

2 хв читати
"Укрзалізниця" розробляє стратегію розвитку мультимодальних перевезень

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) розробляє довгострокову стратегію розвитку мультимодальних перевезень, повідомила прес-служба "УЗ" із посиланням на в. о. члена правління компанії Романа Веприцького в середу.

Він, зокрема, зазначив, що ринок контейнерних перевезень в Україні демонструє позитивну динаміку зростання в середньому на 13-15% щороку. Відповідно, зростання контейнерних перевезень відбувається і на залізниці. Так, за перші чотири місяці 2020 року залізницею у складі контейнерних поїздів перевезено 90 тис. TEU, що більш ніж удвічі перевищує обсяги перевезень за аналогічний період 2019 року.

"Розвиток залізничних контейнерних перевезень в Україні має бути одним із головних напрямів "Укрзалізниці", проте він також не має бути хаотичним. Тому на сьогодні ми опрацьовуємо стратегію розвитку мультимодальних перевезень", - сказав Веприцький під час зустрічі з представниками вантажовласників України та керівництвом філії "Центр транспортного сервісу "Ліскі".

В. о. члена правління компанії також додав, що стратегія має вирішити низку питань для подальшого динамічного розвитку контейнерних перевезень.

"Ринок мультимодальних перевезень має великий потенціал. Проте для подальшого його розвитку ми маємо вирішити питання, пов'язані з оновленням рухомого складу, будівництвом мережі інтермодальних терміналів та технічним оснащенням діючих терміналів. Це і є ключові напрями, над якими ми працюємо в стратегії розвитку", - зазначив Веприцький.

Він також додав, що до 2030 року перевезення контейнерів залізницею можуть сягнути 2,8 млн TEU.

"2,8 млн TEU вантажів - це оптимістичний сценарій, закладений у стратегії розвитку "Укрзалізниці" на 2019-2023 роки. Вважаю, що це цілком досяжні цифри", - повідомив Веприцький.

Як повідомлялося, в 2019 році у складі контейнерних поїздів українською залізницею було перевезено понад 163,3 тис. TEU контейнерних вантажів, що на 71% більше, ніж у 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА