17:19 27.05.2020

Українські виноградарі та винороби закликають владу країни знизити податкове навантаження і запровадити мита на імпорт для підтримки галузі

1 хв читати
Українські виноградарі та винороби закликають владу країни знизити податкове навантаження і запровадити мита на імпорт для підтримки галузі

 Українські виноградарі та винороби звернулися до президента та уряду з проханням зменшити податкове навантаження для мінімізації економічних наслідків пандемії COVID-19 і загальнонаціонального карантину.

Як повідомили в прес-службі Bayadera Group, ініціативу підтримали понад 50 виноградарських господарств і найбільші виноробні підприємства.

"У відкритому листі запропонували, зокрема, запровадити спеціальний режим оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників, що займаються вирощуванням багаторічних насаджень, виноградарством і виноробством. У зв'язку з погіршенням економічної ситуації в галузі та несприятливими кліматичними умовами в Причорноморському регіоні цього року закликають скасувати деякі податкові збори та зменшити фінансове навантаження", - йдеться в повідомленні Bayadera Group.

Крім того, у зв'язку з негативними наслідками пандемії національні виробники закликають уряд підтримати їх шляхом надання лояльніших умов представлення в торговельних мережах, збільшення частки українського вина і запровадження мит як захисного механізму.

Суттєве зростання імпорту алкогольних напоїв в Україні спостерігається протягом останніх трьох років. Наприклад, у торговельних мережах за підсумками 2019 року частка імпортної продукції у грошовому вираженні становить: вина - 58%, ігристих вин - 51%, вермутів та аперитивів - 69%", - зауважили в Bayadera Group.

Виноградарі та винороби сподіваються, що з огляду на скрутну ситуацію, яка склалася внаслідок пандемії та запровадження карантину, влада вживе запропонованих заходів найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА