19:47 27.05.2020

Протекціоністські заходи навряд чи дозволять вивести Україну з кризи

2 хв читати
Протекціоністські заходи навряд чи дозволять вивести Україну з кризи

Урядовий план стимулювання економіки України для подолання наслідків COVID-19 містить низку явно протекціоністських заходів, які навряд чи дозволять вивести економіку з кризи, вважає професор Колумбійського університету Віллем Буітер.

"У мене є великі сумніви, як ваші західні сусіди в ЄС реагуватимуть на явні механізми підтримки вітчизняного виробника і протекціонізм, який набуває великих обертів і стимулює небажання купувати імпортні товари. Я скептично налаштований щодо того, що цей набір заходів і стимуляційних ініціатив можуть дійсно знизити безробіття, активізувати економіку і вивести всі ринки з ситуації, в якій вони почуваються як у холодному поту", - сказав він під час засідання Ради з економічного розвитку в середу.

Крім цього, зазначив Буітер, для ефективного подолання наслідків коронакризи Україні також варто було б підвищувати показники тестування серед населення.

В Україні відбувається тестування на Сovid-19 - близько семи людей (6,7) на 1 тис. населення, тоді як у Туреччині цей показник дорівнює близько 22, в США - 43, в Ісландії - 173, сказав Буітер.

"Українська цифра - найнижча в світі з тих, які мені вдалося знайти .... Щоб послабити вплив Сovid-19 і знімати карантинні обмеження, потрібно тестувати. Але 6,7 - це занадто мало, потрібно хоча б пересунути кому - щоб було 67", - наголосив він.

У свою чергу, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україна має свою методику тестування - до статистики входять тільки ПЛР-тести, оскільки вони дають найвищу достовірність.

Шмигаль також зазначив, що Україна в захисті інтересів своїх товаровиробників буде діяти в рамках правил Світової організації торгівлі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА