Економіка

"Укрзалізниця" технічно готова розпочати пасажирське сполучення, до запуску готові 42 поїзди

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) технічно готова розпочати пасажирське сполучення, і до запуску з 1 червня готові 42 поїзди, але їх кількість може бути збільшено, запевнив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі в четвер.

Він зазначив, що коли та які рейси можуть відкритися, визначають обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони формують відповідне рішення щодо можливості послаблення карантину та відновлення сполучення.

"На сьогодні є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення в Харківській, Донецькій, Луганській, Одеський, Полтавській і Черкаській областях. Обласні комісії Чернівецької та Закарпатської областей не дозволили відновлення руху. Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення. Інші регіони приймуть рішення додатково протягом 28-30 травня", - повідомив міністр.

Крім того, Криклій додав, що з 1 червня продаж проїзних документів може здійснюватися одразу за 90 днів від дати відправлення, а не за 45-60, як це було раніше.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ