08:53 29.05.2020

"Нафтогаз" від імені правління заявляє про невідповідність стандартам коруправління конкурсу на CEO "Укрнафти"

3 хв читати
"Нафтогаз" від імені правління заявляє про невідповідність стандартам коруправління конкурсу на CEO "Укрнафти"

Правління НАК "Нафтогаз України" вважає процес відбору кандидатів на посаду голови ПАТ "Укрнафта" таким, що не відповідає стандартам корпоративного управління, йдеться в оприлюдненому в четвер увечері прес-релізі НАК.

У "Нафтогазі" нагадали, що первинний відбір кандидатів на посаду голови "Укрнафти" здійснювало міжнародне рекрутингове агентство, яке склало long- і shortlist кандидатів.

"Однак комітет з питань призначень наглядової ради на свій розсуд визначив перелік кандидатів-фаворитів, включивши в цей перелік осіб, які, зокрема, не проходили жодного оцінювання та не були рекомендовані рекрутерами. Окрім цього, до переліку фаворитів було включено "кандидата", начебто рекомендованого "Нафтогазом", при цьому самому "Нафтогазу" про таку рекомендацію відомо не було", - наголошується в прес-релізі.

Директор з юридичних питань НАК Ярослав Теклюк вважає, що рішення про скасування конкурсу через вищезазначені обставини було правильним.

"Маючи сумніви щодо належної організації конкурсу і, як наслідок, його ефективності, не було сенсу його продовжувати. Продовження призвело б лише до ескалації потенційного конфлікту всередині компанії, що точно б не відповідало її інтересам, коли моє завдання як члена наглядової ради - зробити все можливе для підтримки ефективної операційної діяльності компанії", - зазначив він.

За його словами, винесене на голосування наглядової ради комітетом з призначень питання про припинення проведення конкурсу у зв'язку зі зміною наявної економічної ситуації та обрання на посаду голови "Укрнафти" Олега Геза спрямоване на підтримку операційної діяльності.

Як повідомлялося, акціонери "Укрнафти" з 30 квітня 2019 року припинили повноваження голови правління Марка Роллінса й обрали виконувачем цих обов'язків Олега Геза, який з жовтня 2017 року обіймав посаду виконавчого віце-президента компанії з питань збуту.

Сформована навесні 2019 року нова наглядова рада отримала право призначати голову компанії. Як раніше пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" незалежний член наглядової ради, голова номінаційного комітету Андрій Бойцун, у рамках конкурсу з відбору CEO спочатку на окремому конкурсі було відібрано з шести кандидатів компанію-рекрутера - Boyden, яка надавала "Укрнафті" послуги з чотирма офісами - в Г'юстоні (США, два партнери), Лондоні (Велика Британія), Ставангері (Норвегія) та Києві.

В результаті рекрутери подали "довгий список" із 179 кандидатів, включно з внутрішніми, з якого потім склали "пріоритезований список" із 26 кандидатів. На конкурсі також розглядали колишній і сьогоднішній менеджмент самої "Укрнафти" (серед яких був Гез), а також двох кандидатів, запропонованих самою компанією. За словами Бойцуна, робота з пошуку була здійснена на 95%, і залишалося тільки провести співбесіди з п'ятьма відібраними найкращими кандидатами.

"Укрнафта" в 2019 році збільшила видобуток нафти і конденсату на 4,7% (на 0,068 млн тонн) порівняно з 2018 роком - до 1,516 млн тонн, природного газу - на 7,5% (на 0,081 млрд куб. м), до 1,163 млрд куб. м, виробництво скрапленого газу - на 1,8% (на 2 тис. тонн), до 112 тис. тонн.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних із колишніми акціонерами ПриватБанку, - близько 42% акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА