16:52 29.05.2020

ФДМ заявляє про зміну директора "Центренерго" і повернення компанії під контроль держави

2 хв читати
ФДМ заявляє про зміну директора "Центренерго" і повернення компанії під контроль держави

Наглядова рада "Центренерго" в п'ятницю змінила в. о. генерального директора "Центренерго", призначивши на цю посаду Олександра Корчинського, чию кандидатуру уряд погодив наприкінці лютого, повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

"Сьогодні ми повернули під контроль держави "Центренерго". Незважаючи на весь спротив: судовий тролінг, неодноразове мінування будівлі Фонду держмайна, тиск на наглядову раду", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами голови ФДМ, були зроблені висновки після минулих невдалих спроб призначити нового керівника компанії, коли вони зривалися через судові заборони і дзвінки про мінування фонду.

"Ми провели одноденну блискавичну операцію: рішення суду, збір наглядової ради, внесення змін до реєстру та представлення нового керівника "Центренерго". Усе це - сьогодні, буквально за чотири-п’ять годин", - пояснив Сенниченко.

За його словами, нині стоятиме завдання "виявити всіх, хто перейшов на темну сторону сили", оскільки фонд, який управляє мажоритарним держпакетом акцій, на сьогодні не має інформації про стан справ на підприємстві, а попереднє керівництво "Центренерго" приховувало дані аудиту.

"Усе це ми робимо для того, щоб "Центренерго" перетворилося з чорної діри українського бюджету, де зникли близько 100 млрд грн із 2004 року, на двері до економічного розвитку та інвестицій. Від прозорості та порядку на підприємстві до успішної та розумної приватизації - дорога пряма та коротка. І перший крок уже зроблено", - написав голова ФДМ.

Як повідомлялося, 4 березня було оприлюднено розпорядження Кабміну №205 від 26 лютого 2020 року, яким уряд погодився з пропозицією ФДМ щодо призначення Корчинського.

Водночас окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна здійснювати дії, спрямовані на зміну членів дирекції ПАТ "Центренерго", зокрема в. о. гендиректора компанії Володимира Потапенка, та вносити відповідні зміни до держреєстру.

Позивачем був один із двох членів наглядової ради "Центренерго", яких призначив 6 листопада минулого року акціонер компанії Ярослав Громко. Згідно з даними компанії, йдеться або про Михайла Горбаня, або про Михайла Столітнього - обидва на той момент працювали в націоналізованому ПриватБанку юрисконсультами.

Член наглядової ради у своєму позові зазначив, що повноваження змінювати гендиректора "Центренерго" та дирекцію (за подання гендиректора) згідно зі статутом належать виключно наглядовій раді, і суд погодився з його аргументами.

ФДМ намагався провести засідання наглядової ради з питання зміни керівника, проте також отримував дзвінки про мінування.

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва 25 травня, незважаючи на повідомлення про мінування, скасував рішення про заборону призначати нового керівника "Центренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА