20:10 29.05.2020

Туризм стане більш якісним і екологічним після пандемії COVID-19

2 хв читати
Туризм стане більш якісним і екологічним після пандемії COVID-19

Пандемія коронавірусу і загальний карантин знизять кількість туристичних поїздок у всьому світі і підвищать їх якість, повідомляє газета The Guardian.

"Не дивлячись на низку проблем, які пандемія створила для туристичної галузі, вона може привести до позитивних змін у поведінці мандрівників. Туризм буде повільно відновлюватися, якість поїздок підвищиться", - пише видання.

Зокрема, побільшає поїздок у міжсезоння і за незвичайними туристичними маршрутами. Туристи частіше почнуть подорожувати поїздом і велосипедом. Кількість авіарейсів при цьому скоротиться, а вартість такого перевезення в довгостроковій перспективі зросте.

"Подорожі стануть більш рідкісними, але при цьому більш тривалими. До кризи багато людей зривалися в часті короткі поїздки, зараз це, ймовірно, зміниться", - зазначає газета.

Загалом туризм стане більш екологічним. Через зниження авіаперевезення скоротяться викиди CO2, що вже відбулося. Так, на початку квітня викиди скоротилися на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також є ймовірність, що з відновленням рейсів авіакомпанії перейдуть на більш екологічне паливо.

"У будь-якому випадку, індустрія подорожей не буде такою, як до COVID-19. Але галузь, безумовно, адаптується до нових реалій, вона відома своєю стійкістю. Хоча великим бізнесам, типу круїзних компаній, доведеться нелегко", - пише видання.

Влада Венеції, наприклад, все ще розмірковує з приводу того, чи допускати до міста круїзні лайнери. Венеція багато років страждала від овертуризму і боролася з гостями - "одноденками", які не зупинялися в готелях і не приносили доходу місту.

Аналогічна ситуація склалася в Амстердамі, де туристи в 2019 році здійснили 18,3 млн ночівель. "За останні роки центр міста перетворився на туристичну мекку, він був втрачений для місцевих жителів. Завдяки пандемії Амстердам може відновити туризм на більш якісному рівні, зробити його стійким", - зазначає Guardian.

Раніше Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO) повідомила, що через введені в усьому світі обмеження і повсюдне закриття кордонів кількість міжнародних поїздок у 2020 році скоротиться на 60-80%. Це поставить під загрозу 100-120 млн робочих місць, а втрати сектора складуть від $ 910 млрд до $ 1,2 трлн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА