12:13 03.06.2020

ДТЕК вважає попередні висновки АМКУ щодо зловживань у БуТЕС необґрунтованими, вбачає адміністративний тиск

2 хв читати
ДТЕК вважає попередні висновки АМКУ щодо зловживань у БуТЕС необґрунтованими, вбачає адміністративний тиск

ДТЕК вважає попередні висновки Антимонопольного комітету України (АМКУ) про монопольні зловживання компаній групи на регіональному ринку комерційного продажу електроенергії та балансування в торговій зоні острова Бурштинської ТЕС (БуТЕС) необґрунтованими і безпідставними.

"ДТЕК на ринку електроенергії працює виключно в правовому полі та в законодавчих рамках, які встановлені НКРЕКП та погоджені Антимонопольним комітетом України", - йдеться в поширеній заяві компанії.

У групі наголошують, що зазначеного у висновках АМКУ регіонального ринку комерційного продажу е/е та балансування БуТЕС немає в жодному нормативному або законодавчому акті України.

"ДТЕК працює в торговій зоні острова БуТЕС ринку е/е України в умовах значної конкуренції зі сторони інших учасників ринку, значного адміністративного цінового регулювання з боку НКРЕКП, але в межах норм та правил, визначених чинним законодавством. Реалізація всього обсягу е/е здійснюється виключно за правилами, визначеними регулятором та погодженими АМКУ", - наголошують у ДТЕК.

При цьому НКРЕКП не приймала будь-яких рішень щодо порушення компаніями групи чинних правил або ліцензійних умов діяльності.

ДТЕК також звертає увагу, що згідно з практикою конкурентного законодавства ЄС, яке є обов'язковим для застосування українськими державними органами у подібних розслідуваннях, передусім слід усебічно та повною мірою вивчити умови роботи на ринку та регуляторне середовище на предмет наявності адміністративних обмежень, які спричиняють спотворення конкуренції.

"ДТЕК вважає, що розслідування АМКУ має ґрунтуватися на європейських принципах та правилах прозорості та законності. ДТЕК усіляко сприяв розслідуванню та надавав вичерпні відповіді на запити АМКУ, які надходили в період збору інформації щодо цієї справи. Компанія ДТЕК буде обстоювати свої інтереси та репутацію у законодавчий спосіб", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, АМКУ в жовтні 2019 року відкрив стосовно "ДТЕК Західенерго" справу про порушення ним економічної конкуренції в зоні "Бурштинського енергоострова". В ДТЕК вважають її необґрунтованою.

АМКУ 2 червня 2020 року заявив, що завершив стадію збору та аналізу доказів у справі щодо дій "ДТЕК Західенерго" та "Д.Трейдінг" у зоні "Бурштинського енергоострова", попередньо оцінивши їх як монопольне зловживання, і попередив компанію, що у неї є місяць на формування своєї позиції захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА