16:56 03.06.2020

Зеленський виявив готовність захищати договори тривалої оренди с/г земель агрокомпаній

1 хв читати
Зеленський виявив готовність захищати договори тривалої оренди с/г земель агрокомпаній

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність захищати договори тривалої оренди сільгоспземель агрокомпаній, зокрема іноземних.

"Ми не могли відкрити купівлю землі для всіх, включаючи іноземні компанії, тому що іноземні компанії мають кредитні умови зовсім інші. Наша стратегія дуже проста. Ми зробимо спочатку кредитні умови, щоб наші селяни могли брати кредити під 2% і тоді ми зможемо відкрити ринок для всіх. При цьому ми готові захищати договори тривалої оренди та іноземні компанії, які давно на нашому ринку", - повідомив президент під час зустрічі з представниками бізнесу Хмельницької області в середу.

При цьому Зеленський закликав бізнес повідомляти місцевій владі про наявність будь-яких проблем.

Як повідомлялося, Верховна Рада 31 березня 2020 року ухвалила закон про відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року з обмеженням його роботи в перші три роки тільки паями у власності фізосіб із максимальним володінням в одних руках 100 га.

Передбачено, що з 1 січня 2024 року купувати сільгоспземлю зможуть юридичні особи, поріг із концентрації в одних руках зросте до 10 тис. га.

Відповідно до законопроекту, доступ іноземців до ринку землі залежатиме від результатів всеукраїнського референдуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА