17:07 03.06.2020

Рівність правил для бізнесу має стати основою підтримки конкуренції в Україні - ЄБА про плани Кабміну підтримати нацвиробників

1 хв читати
Рівність правил для бізнесу має стати основою підтримки конкуренції в Україні - ЄБА про плани Кабміну підтримати нацвиробників

Плани уряду щодо підтримки національного виробника можуть порушити рівність правил гри для бізнесу, прокоментувала Європейська Бізнес Асоціація програму Кабінету Міністрів щодо стимулювання економіки країни для подолань наслідків COVID-19.

"Рівність правил гри має бути основою для підтримки та сприяння конкуренції в країні. Адже кожен бізнес, незалежно від того, це імпортер чи національний виробник, створює робочі місця, сплачує необхідні податки та відрахування до державного бюджету та інвестує в економіку України загалом", - наводить слова виконавчого директора Ганни Дерев'янко в прес-релізі в середу прес-служба ЄБА.

Один із напрямів програми уряду передбачає захист українських товарів, робіт і послуг від імпортних альтернатив. На думку асоціації, це може захистити одних товаровиробників за рахунок інших вітчизняних виробників, які залежать від імпортної продукції.

Крім цього, низка іноземних компаній, які побудували в Україні власні потужності, також продовжують імпортувати. Отже, обмеження імпорту можуть негативно позначитися на настроях іноземних інвесторів, зазначили в ЄБА.

Асоціація запропонувала додати до програми або плану дій уряду пропозиції щодо зниження податкового навантаження на фонд оплати праці та тиску на бізнес, модернізувати трудове законодавство, впровадити промисловий безвіз (підписати Угоду АСАА).

ЄБА також наголосила на необхідності протидії тіньовій економіці через боротьбу з контрабандою і фальсифікатом, захисту прав інтелектуальної власності, а також на важливості диджиталізації спілкування бізнес-держава.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА