19:22 03.06.2020

Представники легпрому просять у держави підтримки в лобіюванні України на зарубіжних виставках

2 хв читати
Представники легпрому просять у держави підтримки в лобіюванні України на зарубіжних виставках

Представники компаній легкої промисловості вважають необхідною державну підтримку в просуванні України на міжнародних виставках, зокрема, часткової компенсації оплати за орендовані площі.

"У кожного бізнесу є основні міжнародні виставки, в яких вони беруть участь, презентують Україну і її виробництво. Інші країни підтримують своїх виробників - наприклад, Туреччина компенсує 70% коштів на участь компаній у виставках. І нам потрібна така програма - хоча б 70% компенсації за оренду площ", - сказав керівник і співвласник виробника килимів ТОВ "Карат" (Хмельницький) Олександр Ружицький під час зустрічі президента України з представниками бізнесу в Хмельницькій області в середу.

Він оцінив бюджет компанії для участі у виставці в Німеччині приблизно в 5 млн грн.

Його підтримала Марина Васильєва (весільні сукні), яка підкреслила: нині Україна - найсильніший конкурент на європейському ринку весільних суконь, а на Мангеттені (США) працюють п'ять українських салонів весільних суконь із 30 розташованих там.

"Такого немає в жодній галузі! Але коли ми приїжджаємо на виставки, то Україна десь у третьому залі, І це не тому, що ми не можемо дозволити собі $ 100 тис. за місце, які зазвичай витрачає український виробник. Ми не можемо домогтися першого стенду ні за які гроші, тому що там стоїть Туреччина, наприклад, - і не виробники окремо, а країна, на великій площі. Також і на виставці в Китаї - а там теж великий ринок збуту", - підкреслила Васильєва.

Вона додала, що основних виставок, де присутня компанія, вісім, проте головна - в Барселоні (Іспанія), і було б достатньо допомоги хоча б для участі в цій одній виставці.

"Вам потрібні посли на місцях. Я думаю, ми поставимо це завдання перед МЗС. Губернатор нам передасть назви виставок і в яких містах вони відбуваються, ми передамо в МЗС, а ви зі з свого боку щоб контролювали. МЗС надасть прізвища і контакти послів, у країнах яких проходять виставки. І ви цим послам поставите завдання, щоб там була написана не компанія, а саме держава. Давайте так зробимо", - сказав у відповідь на прохання Володимир Зеленський.

У відповідь на інформацію Васильєвої про те, що одного разу мерія Хмельницького допомогла в організації у Франції в приміщенні українського посольства показу весільних суконь, Зеленський відповів: "А ми можемо в усіх посольствах це зробити".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА