11:12 04.06.2020

"Нафтогаз" планує зайняти 20-відсоткову частку на ринку постачань газу населенню, очікує прихід міжнародних компаній

2 хв читати
"Нафтогаз" планує зайняти 20-відсоткову частку на ринку постачань газу населенню, очікує прихід міжнародних компаній

"Нафтогаз" планує зайняти мінімум 20-відсоткову частку на ринку постачань газу населенню, відкриття якого очікується з 1 липня 2020 року, повідомив голова ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" Максим Рабінович.

"Кон'юнктура ринку змушує нас ставитися до прогнозування частки і її досягнення дуже акуратно. Ми хочемо зайняти мінімум 20%, але зараз, з огляду на падіння споживання газу, ці плани може бути переглянуто. Багато чого залежатиме від того, коли відкриється ринок, як інші гравці реагуватимуть на скасування ПСО", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його даними, щонайменше дві великих українських компанії протягом одного-трьох років також можуть вийти на роздрібний ринок.

"Ви ж розумієте, який це цікавий кейс для тих, у кого вже є необхідна інфраструктура. Наприклад, є гравець на роздрібному ринку електроенергії, який має наразі велику клієнтську базу. Я вас запевняю, що ця база перетинається з базою людей, у яких є газ, а у гравця є центри обслуговування, контакт-центри, персонал, досвід і бажання. Є телекомунікаційний оператор із клієнтською базою 25 млн користувачів, який теж розглядає можливість заходу в роздрібний газовий сегмент", - зазначив Рабінович.

Топ-менеджер "Нафтогазу" з часом очікує виходу на роздрібний ринок торгівлі газом України, що нараховує 12 млн домогосподарств, і зарубіжних гравців.

"Безумовно, піде якийсь час, щоб закордонні гравці оцінили роздрібний ринок. Щойно вони це зроблять, я впевнений, вони зайдуть. Ба більше, у них є хороший маркер - це міжнародні компанії, які торгують з юрособами. В Україні вже працює десяток міжнародних трейдерів, які дуже активно продають газ промисловим підприємствам. До речі, у міжнародних трейдерів є і роздрібні підрозділи в інших країнах. Так що це питання часу", - сказав він.

Як повідомлялося, відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановано з 1 травня 2020 року, але у зв'язку з впровадженням карантину через поширення вірусу COVID-19 терміни було перенесено на два місяці - з 1 липня.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.


Повністю інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА